Rate this post
 • Een mooie huid tijdens de overgang!
  Rate this post

  Droge, rode en ruwe plekjes, diepere lijntjes en ouderdomsvlekken. Tijdens en na de overgang verandert je huid zichtbaar en voelbaar. De ‘boosdoener’ is het tekort aan het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Volg het stappenplan voor een mooie en gezonde huid in tijden van de overgang!

  Je huid verandert flink door de overgang. Door verslapping van het bindweefsel worden lijntjes en rimpels rondom de mond en de kaaklijn zichtbaarder. Dat geldt ook voor de ouderdomsvlekken in je gezicht en op je handen. In het algemeen voelt je huid droger en gevoeliger aan. Kortom: je huid verliest haar glans en oogt vermoeider. Deze veranderingen confronteren je met vroegtijdige huidveroudering. Om dit proces te kunnen vertragen, heeft je huid extra stimulatie en voeding nodig. Zo blijft je huid er stralend en gezond uitzien!

  De juiste producten en behandelingen: wat zijn dat dan?
  Om rimpels te reduceren, huidcellen te stimuleren, collageen op te bouwen en ouderdomsvlekken te verminderen, heb je hoogwaardige en geconcentreerde ingrediënten op medisch-cosmetisch niveau nodig voor thuis. Deze producten (ook wel: dermaceuticals), in combinatie met medische beautybehandelingen, geven je de béste resultaten die te behalen zijn. Bovendien kunnen producten en voedingssupplementen die oestrogeen bevatten, helpen om je overgangsverschijnselen te verminderen. 

  Wil je graag weten wat ik voor jou kan betekenen met huidverbetering tijdens of na je overgang? Dan nodig ik je graag uit om voor jouw persoonlijke advies bij mij langs te komen. 

  Maak ook graag gebruik van de cadeaubon hieronder voor jouw persoonlijke huidcheck. Ik verheug mij op jouw bezoek!

  Stappenplan
  Welke maatregelen zijn voor jou belangrijk? Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe beter je je voelt tijdens en na de overgang!
  1. Zorg voor voldoende beweging. Dat wil zeggen: minstens een half uur per dag actief bewegen.
  2. Bouw ook voldoende rustmomenten en schoonheidsslaapjes in.
  3. Denk aan een gezonde voeding: zo weinig mogelijk suiker en dierlijke vetten. Deze twee belasten je lichaam namelijk enorm, waardoor je overgangsverschijnselen erger worden.
  4. Beperk de inname van pittig eten. Dit kan zorgen voor meer en intensere opvliegers.
  5. Drink zo veel mogelijk (stil) water. Tijdens de overgang heeft je lichaam veel vocht nodig. Zo wordt voorkomen dat je slijmvliezen en huid uitdrogen. Kies voor stil water. Je lichaam kan water zonder prik het beste opnemen, en koolzuur bezit veel negatieve eigenschappen.
  6. Vermijd alcohol en een teveel aan koffie. Cafeïne en alcohol verergeren nachtelijk zweten en de opvliegers. Mijn nachtrust is enorm verbeterd sinds ik ben gestopt met het drinken van alcohol en koffie met cafeïne. Ook zijn de frequentie en de intensiteit van mijn opvliegers aanzienlijk verminderd.
  7. Stop met roken.
  8. Verzorg je huid met de juiste producten en behandelingen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply