Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een mooier gezicht door peeling
  Rate this post

  ‘Huidtherapie’ is een bij veel mensen nog onbekend vakgebied. Dat is jammer, want huidtherapie biedt veel mogelijkheden voor zowel mannen als ­vrouwen, van jong tot oud. De huidtherapeut biedt een ­volledig pakket aan behandelingen voor alle facetten van de huid.

  Er zijn veel huidproblemen waar verschillende behandel­methoden voor bestaan:
  • acne, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Ook acnelittekens horen thuis in dit beeld.
  • pigmentvlekken door huidveroudering, zonschade, zwangerschapsvlekken en pigmentvorming, bijvoorbeeld na een chemokuur.
  • vroegtijdige huidveroudering door de zon, chemokuur of roken. Ook grove poriën, fijne rimpels en een vale huid kunnen als behoorlijk storend ervaren worden.

  Een goede en onderbouwde methode om deze ­huidproblemen te behandelen is het behandelen met peelings! Er zijn drie typen peelings: licht, medium en diep. Deze worden ingezet afhankelijk van de indicatie en het doel dat je wil bereiken. Met een lichte peeling kun je jouw huid weer laten stralen. Met medium peelings kun je een probleem, zoals acne(littekens), pigmentvlekken, grove poriën en fijne lijntjes, behandelen. Met diepe peelings kun je zelfs diepe rimpels behandelen.

  Hoe werkt een peeling?
  Een speciaal samengestelde laag peeling wordt op de ­gereinigde huid aangebracht en penetreert de huid ­geleidelijk, waardoor cellen in de bereikte huidlaag worden vernietigd en gaan indrogen en afstoten in de daaropvolgende dagen. Door een peelingbehandeling kan de huid sneller exfoliëren en worden de natuurlijke huidprocessen versneld. De huidtherapeut weet precies tot welke diepte de peeling mag werken! Na de peeling wordt een crème (Post Peel Masker) masker opgebracht dat de hitte uit de huid trekt en de roodheid vermindert. Post Peel remt het ontstekingsproces en bevordert de huidregeneratie. De thuisbehandeling bestaat vervolgens uit het gebruik van voorgeschreven crèmes en een speciaal sunblock.

  Vervelling
  Afhankelijk van het type peelingen en de bereikte huiddiepte gaat de huid vervellen. Dit proces begint op de derde dag en kan duren tot dag zes na de behandeling. Er komt een mooie, nieuwe maar gevoelige huid tevoorschijn. In de periode na de peeling is het daarom belangrijk om uit de zon te blijven en een speciale sunblock te gebruiken.
  Waarom vervelling? Om een goede en bevredigende huidverjonging te realiseren, is het een goede zaak dat er een behoorlijk deel van de opperhuid wordt vervangen door nieuwe, gezonde cellen.

  Het team van Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra verwelkomt met plezier patiënten / cliënten die een huidverbeterende behandeling willen of specifieke huidproblemen willen aanpakken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply