Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een nieuw begin blijft bijzonder

  Deze editie is het thema ‘Een nieuwe start’. Wat betekent dat voor jou? Iedereen heeft er zijn of haar eigen beleving bij.

  Een nieuwe start kan het begin van de dag betekenen of het ervaren van een nieuw seizoen. In deze periode merk je dat het ’s avonds al langer licht blijft. Een meer levensveranderende start kan een nieuwe toekomst zijn. Dat laatste maken we in de verloskundigenpraktijk dagelijks mee. Zodra je de eerste keer bij ons over de drempel stapt, is er sprake van een nieuw begin; nieuw leven. We zien hoe persoonlijk een zwangerschap is voor iedere (aanstaande) ouder. Het zien, horen en voelen van nieuw leven is vaak tevens het besef dat je leven gaat veranderen. Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, verander je, zowel mentaal als fysiek.

  Voor je medische vragen, controles en begeleiding van de zwangerschap, bevalling én kraamtijd, zijn de verloskundigen verantwoordelijk. Gedurende de zwangerschap kom je ongeveer twaalf keer op controle.

  Centering Pregnancy
  Iedereen ervaart een zwangerschap anders. Bij ons kun je dan ook kiezen welke vorm van zwangerschapsbegeleiding het beste bij jou past. Maak je individuele afspraken met de verloskundige of vind je het leuk en leerzaam om in een groep informatie te krijgen en wil je jouw ervaringen delen? Dan is ‘Centering Pregnancy’ wellicht iets voor jou. Alle zwangeren zijn in dezelfde fase van de zwangerschap als jij. In tien bijeenkomsten worden vele onderwerpen besproken die van belang zijn met betrekking tot de zwangerschap, de bevalling en het ouderschap.

  Hartjesspreekuur en MaMMacafé
  Wil je in de zwangerschap naar het hartje komen luisteren van je baby? Wij houden wekelijks een hartjesspreekuur. Neem gerust je ouders, kind(eren) of vriendinnen mee naar dit inloopspreekuur.
  Ben je bevallen en wil je je kindje komen wegen of heb je vragen over (borst)voeding? Stel je vragen aan onze lactatiekundige en kom naar het MaMMacafé, waar je meteen andere ouders kunt ontmoeten. Praat onder het genot van een kopje thee met hen over hoe jullie deze nieuwe start ervaren. Elke woensdag ben je welkom van 9.30 tot 10.30 uur.

  Al tien jaar werk ik als registercounsellor en bevallingsverwerkingsspecialist. Ik voel me zó verbonden aan deze fijne praktijk. Het is belangrijk dat er aandacht wordt besteed in een fase waarin er nieuwe en onzekere ervaringen op je pad komen. Begeleiding en ondersteuning op het psychosociale vlak kan je weer op weg helpen als de zwangerschap, de bevalling of de periode erna anders is verlopen dan je had gehoopt of verwacht.

  Mindful Zwanger & Bevallen
  Wil je af en toe een moment stilstaan bij je zwangerschap, de bevalling en het (aankomende) ouderschap? In Apeldoorn en omstreken wordt alleen in onze praktijk de cursus Mindful Zwanger & Bevallen gegeven. Laat je gedurende zes bijeenkomsten meenemen in de wereld van mindfulness, hartcoherentie en ademhalingsoefeningen. Zo leef je bewust(er) en ga je goed voorbereid op weg naar de bevalling en het ouderschap. Je krijgt mijn boek Oh(m) Baby en de Hart- en hoofdinspiratiekaarten, die ik heb ontwikkeld, als je de cursus gaat volgen. Alle zwangeren zijn welkom, ook als je niet aan onze praktijk bent verbonden. Wil je het boek en/of de Hart- inspiratiekaarten kopen of cadeau geven? De artikelen zijn bij ons in de praktijk te koop en tevens via www.iac-momentum.nl, bol.com en meerdere boekhandels. Kijk voor meer informatie op www.iac-momentum.nl

  In verband met het coronavirus is er veel veranderd; ook in onze praktijk. Het vraagt flexibiliteit en creativiteit om ieders gezondheid zoveel als mogelijk te beschermen. Heb je vragen? Neem gerust contact op met onze assistentes. Ze staan je graag te woord.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply