Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Een nieuwe tepel en tepelhof
  4/4 - (1 stemmen)

  Na een lange periode van behandelen is het mogelijk om je borsten te laten reconstrueren. Een borst­reconstructie is pas echt af als er ook een mooie tepel en tepelhof aanwezig is. Een tepel kan met huid op verschillende manieren worden gemaakt, maar dan nog ontbreken de typische kleur en de tepelhof. Met medische pigmentatie is dan een bijzonder mooi resultaat te bereiken.

  Medische pigmentatie is het oppervlakkig in de huid ­brengen van pigmenten met een camouflerend of reconstruerend doel. Door te spelen met licht en schaduw, wordt er een zeer realistisch 3D-effect gecreëerd. We maken ­gebruik van verschillende naalden voor verschillende ­effecten en pigmenten voor een mooi, genuanceerd resultaat. Zelfs de kenmerkende klieren van Montgomery worden nauwkeurig ingetekend.

  Hoe verloopt een behandeling?
  Een eventuele behandeling start met een intake. In een intakegesprek nemen we alle tijd om de mogelijkheden en wensen te bespreken. De kleur, grootte en vorm worden uitgebreid doorgenomen. De te behandelen borst wordt ingetekend en samen met jou voor een spiegel besproken. De pigmentatiebehandeling zelf duurt gemiddeld een tot anderhalf uur. De behandeling is niet pijnlijk.

  Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
  De gehele pigmentatiebehandeling vindt in drie behandelingen plaats. Tussen de behandelingen zitten minimaal 6 weken. Tijdens de behandelingen wordt het resultaat van de kleur en vorm met je besproken. De pigmentatie wordt dan bijgewerkt. In de derde behandeling worden de laatste dingen besproken en worden de ‘puntjes op de i’ gezet.

  Vervaging
  De pigmentatie vervaagt in de loop der jaren. Wanneer je onder de zonnebank gaat, zal de pigmentatie eerder vervagen dan wanneer je dit niet doet. Normaal zul je de pigmentatie eens in de 2 tot 3 jaar moeten laten bijwerken.
  Neem gerust contact op met Schoonheidsinstituut Ankie Willems. Kijk ook eens op de website, waar je kunt lezen over de diverse behandelingen. Je bent welkom!

  Wat zijn de mogelijkheden met cosmetische en ­medische pigmentatie?
  – Wenkbrauwen. Zelfs mensen die helemaal geen ­wenkbrauwen meer hebben, bijvoorbeeld door ­alopecia areata, kunnen met permanente make-up blijvend ­geholpen worden.
  – Ogen. Een permanente eyeliner geeft je de hele dag door sprekende ogen. Ideaal wanneer je last hebt van gemakkelijk tranende ogen.
  – Lippen. Loopt je lipstick gemakkelijk uit, of worden je ­lippen lichter van kleur? Een lipliner, schaduw of full-lips met permanente make-up biedt jou de oplossing. Ook bij een hazenlip kan er in de bovenlip weer een mooie cupidoboog worden gemaakt.
  – Littekens. Ooit gevallen op je knie, littekens door een ­facelift, brandwonden of heb je op een andere plek ­zichtbare littekens? Met permanente make-up worden ze minder opvallend.
  – Vitiligo. Is het al drie jaar stabiel of er is sprake van segmentaire vitiligo? Er kunnen mooie resultaten worden bereikt.
  – Hoofdhaar. Achter op het hoofd, na bijvoorbeeld een ­haartransplantatie, kunnen littekens ontstaan. Die kunnen behandeld worden.
  – Tepel- en tepelhofreconstructie. Na een borstverkleining, rondom de tepelhof is een (wit) litteken en de lijn naar de onderkant van de borst, of een deel van de tepelhof is haar kleur verloren. Of na een borstreconstructie, waardoor de tepel en tepelhof ontbreken. Het resultaat is verrassend!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply