Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een ontspannen zwangerschap
  Rate this post

  Een zwangerschap is voor de ene vrouw een feestje, terwijl de ander het als een behoorlijk moeilijke  periode kan ervaren. Vooral de lichamelijke klachten die je tijdens deze negen maanden mogelijk ondervindt, kunnen een behoorlijke schaduw over het aanstaande babygeluk leggen.

  Hoofdpijn, misselijkheid, harde buiken of pijn in je onderrug, schouders, nek, benen of voeten. Het is zomaar een aantal van de klachten die je als zwangere kunt ervaren. Wat zou het heerlijk zijn als je dat even van je af kon schudden, als die buik nu eens niet in de weg zit en je  lekker kunt ontspannen.

  Hydrowave
  Wat jij nodig hebt, is een heerlijke massage. Eén waarbij je zwangere buik niet in de weg zit, maar die wel je klachten en pijn verlicht en je een geweldig ontspannen gevoel geeft. ‘Een zwangerschapsmassage stemmen we helemaal op jou wensen en mogelijkheden af’, legt Henk Nijhof uit.  ‘Doordat je buik in de weg gaat zitten, voeren we de massage anders uit, namelijk op één of twee kussens die met warm water gevuld zijn: de Hydrowave zwangerschapsmassage. Afhankelijk van wat jij lekker vindt, heeft het water een temperatuur tussen 40 en 45 graden. Zowel je rug als het kussen wordt ingesmeerd met olie waarna je op je rug gaat liggen. Doordat het kussen zich helemaal naar je lichaam vormt, lig je heel lekker en ontspannen. De massage vindt vervolgens tussen je lichaam en het kussen plaats.’

  Duo zwangerschapsmassage
  Natuurlijk wil je de zwangerschap zoveel mogelijk samen met je partner beleven en daarom is een duo zwangerschapsmassage heel mooi om samen te beleven. ‘Je ligt naast elkaar en je partner kan bijvoorbeeld een ontspannings- of sportmassage krijgen, dat is maar net waar behoefte aan is, dat spreken we allemaal van te voren door. Voor elke massage geldt dat het maatwerk is. Je partner, of vriendin of zus met wie je de duomassage doet, kan ook een rol spelen bij de zwangerschapsmassage. Een heel mooie toepassing is bijvoorbeeld het masseren van de buik. Vooral wanneer de zwangerschap al verder is gevorderd, voel je het kindje mee dansen op de massage. Ik kan dan de handen van degene die met je meekomt begeleiden.  Vooral voor de partner kan dit een heel waardevolle manier zijn om alvast contact met het kindje te maken.’

  Postnatale massage
  Ook na de bevalling kan een massage je helpen om heerlijk te ontspannen. Je lichaam heeft negen tot 12 maanden nodig om te ontzwangeren en aan de nieuwe omstandigheden te wennen. Dan is het heerlijk om eens per maand even een momentje voor jezelf te nemen. Daarna kun je  er weer helemaal tegen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply