Rate this post
 • Een ontspannende massage
  Rate this post

  Als je hoort dat je borstkanker hebt,
  stort je wereld in elkaar. Je krijg een hele reeks afspraken in het ziekenhuis waar je niet blij van wordt. Je krijgt spuiten,
  er wordt bloed afgenomen, foto’s, scans enzovoort. Je komt in een soort ritme waar je niet in had willen zijn. En allemaal zijn ze een aanslag op je lichaam, maar zeker ook op je geest. Je wordt letterlijk langzaam gesloopt. Je denkt dat je het wel allemaal aankunt, maar niets is minder waar.

  Een voetreflextherapeut kan je helpen om door deze vervelende periode heen te komen. Je gaat erheen, krijgt eerst een intakegesprek, en daarna al meteen een heerlijke voetmassage. Als je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt of misselijk bent van de chemo, krijg je een punt aangereikt op je benen dat je zelf thuis kunt masseren om van de klachten af te komen.
  Voor ieder persoon is er een andere aanpak, maar over het algemeen ga je een week na je chemo voor een ontspanningsmassage, de week erop voor een lymfedrainage om de afvalstoffen af te voeren, dan de week erop heb je een chemo, en zo verder. Omdat je geen afvaldump opbouwt, heb je maar kort last van de chemo zelf, wat natuurlijk erg fijn is.
  Onze praktijk heeft ervaring hierin, dus waarom de lastige periode alleen doorkomen als er iemand is die altijd naar je wil luisteren, je lekker ontspant en je beter naar huis stuurt dan dat je binnenkwam? Maak een afspraak en ervaar het zelf. Via de Voeten is sinds 1 juli 2015 aangesloten bij een beroepsvereniging, waardoor behandelingen mogelijk vergoed worden voor je.
  Kijk hiervoor op de website van de beroeps­vereniging of jouw zorgverzekeraar er ook bij staat: www.ber-voetreflexologie.nl. Wij hebben aandacht voor jou!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply