Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een onvergetelijke ceremonie waar lang over nagepraat wordt
  Rate this post

  Het gaat nu echt gebeuren: jullie gaan trouwen! Er moet natuurlijk van alles geregeld worden: de locatie, een bruidsjurk, de gastenlijst en ga zo maar door… Maar hebben jullie ook al nagedacht over de invulling van de ceremonie? Dat is één van de hoogtepunten van jullie trouwdag. Dat moment moet dan toch óók fantastisch zijn?

  Myrel Fleur kan als zelfstandig trouwambtenaar en ceremoniespreker eraan bijdragen dat jullie huwelijksvoltrekking een onvergetelijke gebeurtenis wordt. ‘Als ik kennismaak met het aanstaande bruidspaar, vraag ik altijd wat zij verwachten van de ceremonie. Vaak zie ik dan enigszins verbaasde gezichten. Maar wanneer je over álle details van die bijzondere dag nadenkt, dan mag je toch ook wensen en verwachtingen hebben over de manier waarop de ceremonie eruit komt te zien?’

  Myrel vervolgt: ‘De keuze voor een zelfstandig trouwambtenaar of ceremoniespreker heeft zo zijn voordelen: je bent, op het jawoord na, niet gebonden aan tijd, regels en richtlijnen die gelden bij een gemeentehuwelijk en zelfs niet aan de locatie. Zo is er ruimte voor ‘gastsprekers’, live-muziek en bijzondere gebruiken, en kunnen we de getuigen en eventuele kinderen bij de ceremonie betrekken en hun een speciale rol geven. Ik denk graag mee hoe er invulling gegeven kan worden aan de wensen en welke mogelijkheden er zijn. Het liefst wil ik de verwachtingen die er zijn overtreffen!’

  Verrassingselement
  ‘Nóg een belangrijke vraag die ik het aanstaande bruidspaar stel bij de kennismaking, is ‘Met welk gevoel willen jullie na afloop terugkijken op de ceremonie?’ Dat geeft mij een goed beeld van de sfeer die er neergezet mag worden. Dan bekijken we samen hoe ik daar een bijdrage aan kan leveren. Tijdens het tweede, meer uitgebreide, gesprek bevraag ik het paar uitvoerig over allerlei momenten uit hun liefdesgeschiedenis. Daarna krijgt het stel afzonderlijk van elkaar ‘liefdevol huiswerk’. Hierin laat ik hen onder andere vragen over elkaars eigenschappen, eigenaardigheden en hun toekomstbeeld beantwoorden. Die antwoorden verwerk ik zorgvuldig in de toespraak tijdens de ceremonie. Dit zorgt vaak voor de nodige hilariteit en ontroering. Het is leuk dat ik de lovebirds op deze manier kan verrassen met de liefdevolle woorden van hun aanstaande.’

  ‘Over verrassingen gesproken: ik zing graag en wanneer het bruidspaar het leuk vindt, zing ik tijdens de ceremonie een lied dat een speciale betekenis voor hen heeft. Het is heel bijzonder voor mijzelf, het bruidspaar en alle aanwezigen wanneer ik zo’n persoonlijk lied mag voordragen. Of ik nu zing of niet: ik hoop bij elke ceremonie het bruidspaar én hun gasten een onvergetelijke herinnering te bezorgen!’

  Raken met een verhaal
  ‘Ik hou van verhalen vertellen. Dat is de rode draad in al mijn werkzaamheden. Ik vind het bijzonder dat je mensen kunt ontroeren, verrassen en laten lachen door de woorden die ik zorgvuldig gekozen heb en vertel tijdens een toespraak, of wanneer ik zing. Tijdens een ceremonie wil ik alle aanwezigen meenemen en betrekken in het verhaal, zodat het voor iedereen onvergetelijk wordt. Het enige wat ik vraag is gaan zitten, ontspannen, zich laten meeslepen en genieten. Later horen dat de ceremonie zo persoonlijk was en ik het liefdesstel echt lijk te kennen, is het mooiste compliment dat ik kan krijgen!’

  De liefde vieren
  Myrel: ‘Ik hou van de liefde en vind dat er altijd een gelegenheid is om die te vieren! Dus óók wanneer je 10 of 25 jaar samen of getrouwd bent. Er valt van alles te vertellen over zo’n lange verbintenis: de ontmoeting, alle bijzonderheden in de relatie, wensen en ideeën over de toekomst. Tijdens zo’n liefdesfeest kan ik een rol spelen door dát verhaal te vertellen. Misschien wordt er na zo’n lange tijd samen zijn wel voor gekozen om elkaar opnieuw de liefde te verklaren?
  Maar een feest kan altijd wat mij betreft. Stiekem is mijn persoonlijke favoriet een ceremonie op een ‘wij-gaan-niet-trouwen-feest’. Ook daarin staan het liefdesverhaal en de redenen waarom een stel zo bewust voor elkaar kiest centraal tijdens mijn toespraak. En ook van dát verhaal maak ik uiteraard een energieke, ontroerende, vermakelijke, persoonlijke en sprankelende ceremonie!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply