Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een onvergetelijke kraamtijd
  Rate this post

  Je bent zwanger en verheugt je op deze nieuwe periode in je leven. Uiteraard bereid jij je goed voor. Het huis, de auto, de babykamer staan allemaal in het teken van de komst van de baby. Ook verdiep je je natuurlijk in de aankomende kraamperiode en wil je graag een kraamverzorgende die bij jullie gezin past.

  Onder ‘kraamzorg’ verstaan we de zorg voor moeder en baby tijdens de bevalling en gedurende de eerste acht tot tien dagen daarna: de kraamtijd. Dit is een periode vol nieuwe ervaringen, waarin je kennis maakt met de baby, kraamvisite ontvangt en herstelt van de bevalling. Daarom is een kraamverzorgende van groot belang: zij draagt bij aan rust en regelmaat en helpt je bij de zorg voor de baby. Daarbij is het natuurlijk erg fijn wanneer je je op je gemak voelt bij de kraamverzorgende.

  Een luisterend oor
  Bij Happy Days Kraamzorg staan persoonlijk contact en flexibiliteit voorop. Eigenaar Wendy Stolk vertelt enthousiast: ‘Met ons team zetten we ons optimaal in voor een prettige en ontspannen kraamperiode. Het is prettig om in de kraamtijd altijd terecht te kunnen bij je kraamverzorgende voor vragen, een luisterend oor of het wegnemen van onzekerheid als nieuwe moeder. Niet snel is iets ons te veel moeite en we komen zoveel mogelijk tegemoet aan de wensen en behoeften van het kraamgezin. We leggen de kraamvrouw graag in de watten met ontbijtjes en fruitbordjes en doen met liefde leuke dingen met de andere kinderen in het gezin: cupcakes bakken, knutselen of naar de kinderboerderij.’

  Afwisselend en dankbaar
  ‘Al vanaf het intakegesprek heb ik contact met de komende ouders. Een gezin heeft de hele kraamweek dezelfde kraamverzorgende. Dit geeft rust en voelt vertrouwd voor het hele gezin. Als kraamverzorgende is iedere dag anders. De ene dag verzorg je ’s ochtends een moeder en baby en heb je huishoudelijke taken. De andere dag ben je ’s avonds laat in het ziekenhuis aanwezig om een bevalling te begeleiden. Dit is afwisselend én dankbaar, want je mag meedraaien in de intimiteit van een gezin en ze helpen om van de kraamtijd een onvergetelijke ervaring te maken. Dit maakt mijn werk zo mooi’, aldus Wendy.

  Wat doet een kraamverzorgende onder andere?
  – verzorgen en controleren van kraamvrouw en baby
  – voorlichting over (borst)voeding
  – zorgen voor een hygiënische omgeving
  – verzorging en opvang overige gezinsleden
  – helpen bij integratie van de pasgeboren baby in het gezin

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply