Rate this post
 • Een pak kopen: waar moet je op letten?
  Rate this post

  Zo nu en dan wil de gemiddelde Nederlandse man er op en top uit zien. Ook al werk je op een boerderij of ben je een gymleraar, zo nu en dan is het fijn om netjes gekleed te zijn. Om die reden hebben de meeste mannen in Nederland een mooi pak in hun kast hangen. Toch is het uitzoeken en aanschaffen van zo’n pak niet iets wat als eenvoudig wordt bestempeld.

  Het is te makkelijk om te zeggen dat een blauw pak voor heren kopen binnen no-time wordt geregeld. Sterker nog, vele mannen komen er gewoon niet uit. Om jou te helpen met het uitzoeken van het perfecte pak, vertellen wij jou in dit artikel waar je zoal op moet letten. En daar komt meer bij kijken dan je waarschijnlijk denkt.

  De juiste kleur voor jouw pak
  Misschien wel het allerbelangrijkste bij het kopen van een pak is het bepalen van de kleur. Indien dit de eerste keer is dat jij een pak gaat kopen, dan is het verstandig niet te ver buiten de comfortzone te stappen. Hierin zijn de kleuren donkerblauw, grijs, of antraciet meer dan geschikt. Pakken in deze kleuren kun je het gehele jaar aan doen, terwijl ze ook nog eens geschikt zijn voor veel verschillende aangelegenheden.

  Veel mensen houden van de kleur zwart, aangezien deze kleur bij veel mensen goed staat. Echter is deze kleur er eentje die je in het begin het beste achterwege kunt laten. Dit heeft te maken met het feit dat een zwart pak vaak wordt gezien als iets te formeel. Voor een begrafenis is het meer dan prima. Alleen is het dragen van een zwart pak op werk of bijvoorbeeld op een bruiloft net niet de goede match. Indien je van plan bent meerdere pakken voor verschillende aangelegenheden te kopen, dan lijkt het kopen van een zwart pak alweer wat verstandiger.

  Veel mannen zijn ook gek op wat lichtere kleuren. Toegegeven, het staat vaak fris en fleurig. Echter zijn deze pakken wel seizoensgebonden. De wat lichtere pakken zie je veelal in de zomer. In de winter en herfst kom je ze amper tegen, waardoor de kans groot is dat dit pak maandenlang in de kast komt te liggen. Ditzelfde geldt overigens voor andere kleurrijke pakken met patronen. Deze pakken passen vaak niet bij alle aangelegenheden, waardoor je het pak eigenlijk net even te weinig draagt.

  De juiste maat
  Naast de kleur is het ook belangrijk hoe het pak precies om jouw lichaam zit. Hou jij van losjes, strak of zit je er het liefst tussen in? De laatste jaren zien we voornamelijk pakken die wat strakker zitten. De losse pakken die over de schoenen hangen zijn verleden tijd. Om over de veel te wijde jasjes van vroeger nog maar te zwijgen. De kledingmakers van tegenwoordig kunnen jouw pak exact op maat laten maken. Dit is dan ook zeker iets wat je moet laten doen om het pak van je dromen te kopen.

  Het materiaal van jouw pak

  Bij het kopen van een pak kun je kiezen uit pakken gemaakt van talloze materialen. Denk hierbij aan materialen als wol, kasjmier, polyester of bijvoorbeeld katoen. Het verschilt per materiaal welk pak het beste bij welk seizoen past. Zo kun je ook kiezen uit linnen. We weten echter allemaal dat dit vaak om een wat dunne stof gaat, waardoor je deze in de winter wel thuis kan laten. Aan de andere kant zijn er ook materialen die vaak wat warmer zijn. Je begrijpt dat het niet al te fijn is om in een heet pak te zitten op een bruiloft in de zomer, terwijl je jezelf peentjes zweet.

  Een zeer verstandige keuze qua materiaal is wol. De grootste reden hiervoor is dat je pakken gemaakt van wol het hele jaar door kunt dragen. Pakken van wol kun je overigens combineren met materialen als zijde. Hiermee geef je het pak iets meer glans. Aan de andere kant is het ook een optie om een pak wat lichter te maken. Voor dit soort pakken wordt wol vaak gecombineerd met kasjmier.

  De details van een pak

  Je hebt nu een beeld van het perfecte pak voor jou en weet waar je zoal op moet letten. Toch is het ook enorm van belang dat je zorgt voor de juiste details. Denk hierbij aan de kleur van de knopen of bijvoorbeeld het stiksel. Het is belangrijk dat jij hier goed naar kijkt en afweegt waar jij je goed bij voelt. Het kunnen namelijk vooral de details zijn die er na verloop van tijd voor zorgen dat je volledig bent uitgekeken op een pak.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply