Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een plek voor iedereen die is geraakt door kanker

  Als je kanker krijgt, veranderen je wereld en je toekomstbeeld. De ziekte heeft niet alleen invloed op je lichaam, maar ook op emotioneel en sociaal gebied zijn de ziekte en de behandeling vaak ingrijpend. Niet alleen kunnen gevoelens van angst en onzekerheid je zwaar vallen. Ook kan het lastig zijn om je leven en wellicht op een gegeven moment ook je werk weer op te pakken. Verder kunnen reacties vanuit je omgeving impact hebben.

  Door alles wat jou en je dierbaren is overkomen, kun je behoefte hebben aan ondersteuning. Hiervoor ben je op de juiste plek in Inloophuis Carma in Naaldwijk, dé ontmoetingsplek in Westland voor iedereen die is geraakt door kanker. Iedereen is van harte welkom (ook zonder afspraak): volwassenen, tieners en kinderen die kanker hebben of hebben gehad, maar ook hun naasten en nabestaanden. Alle vrijwilligers bij Inloophuis Carma zijn er voor je: vanaf het moment dat je de diagnose hoort, tot ver na de afronding van de medische behandeling. Bij Inloophuis Carma kan iedereen die daar behoefte aan heeft terecht voor een luisterend oor en psychosociale ondersteuning, lotgenotencontact, praktische informatie en allerlei ontspannende en creatieve activiteiten.

  Loop eens binnen
  In Inloophuis Carma word je welkom geheten door gastvrouwen en gastheren, die vaak uit eigen ervaring weten wat de impact van kanker is. Je kunt zonder afspraak binnenlopen voor een kopje koffie, het delen van je verhaal, deel te nemen aan een activiteit of om in contact te komen met lotgenoten. Je kunt begrip en (h)erkenning vinden binnen een huiselijke sfeer. Praten mag, maar hoeft niet. Kom ook eens langs en ervaar wat Inloophuis Carma voor jou kan betekenen!

  Gebreide borstprotheses (Knitted Knockers)
  Inloophuis Carma is in Westland hét uitgiftepunt voor de unieke gebreide borstprotheses van Knitted Knockers. Deze kun je kosteloos bestellen via onze website.

  Wist je dat…
  – 96% van de bezoekers aan een inloophuis een positief effect ervaart van de informele zorg bij kanker die het inloophuis biedt?
  – en 84% van de bezoekers van het inloophuis van mening is dat de kwaliteit van zijn of haar leven is verhoogd?
  – bezoekers die een inloophuis bezoeken, meer kunnen ontspannen, beter om hulp durven te vragen en zich geholpen voelen op het vlak van arbeidsparticipatie?
  (Bron: IPSO)

  Wat kun je er allemaal doen?
  Een greep uit het uitgebreide activiteitenaanbod:
  – Yoga
  – Koor
  – Wandelen
  – Samen koken en eten
  – (Voet)reflexzonemassage
  – Jongvolwassengroep
  – Mediteren
  – Mannengroep
  – Rondetafelgesprek voor nabestaanden
  – Mandala tekenen
  – Verwenavonden
  – Rouwbegeleidingsgroep
  – Lotgenotenbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun partners.
  – Young Carma: bijeenkomst voor kinderen en tieners van 8 tot en met 16 jaar die zelf ziek zijn of zijn geweest, maar ook als hun vader, moeder of iemand anders in de dichte omgeving ziek is of ziek is geweest.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply