Rate this post
 • Een plek voor ondersteuning
  Rate this post

  Jaarlijks krijgen circa 9.000 gezinnen met ­thuis­­wonende kinderen te maken met kanker. 9.000: wat een getal! Maar veel belangrijker zijn ­natuurlijk de mensen achter het getal. Het gaat om dat ene gezin: vader, moeder en de kinderen. Als een van de gezinsleden de diagnose kanker krijgt, is dat van invloed op het hele gezin.

  Terwijl voor het gezin de wereld in één klap tot stilstand komt, draait deze daarbuiten gewoon door. Dat leidt soms tot lastige situaties. Binnen het gezin kunnen spanningen ontstaan doordat niet iedereen op dezelfde manier met de situatie omgaat. En de mensen buiten het gezin weten niet precies wat zich daarbinnen afspeelt.

  Een volwassene kan al veel moeite hebben om zijn leven weer op de rails te krijgen. Kanker verandert je toekomstbeeld, de ziekte heeft invloed op je werk, op je gezin, op je familie en vrienden. Kortom: kanker heeft invloed op je hele functioneren. En de mensen om je heen kunnen op een heel andere manier dan jij reageren op de situatie.
  Vooral voor jonge kinderen kan de roerige periode die volgt veel onrust met zich meebrengen. Hoe reageert een kind? Praat ik er wel over of niet? Met wie praat ik er dan over? Wat voel ik van binnen en hoe ga ik daarmee om? Vragen die het kind vaak niet zelf kan beantwoorden.

  Inloophuis de Gele Linde is er om je te ondersteunen bij het omgaan met wat er allemaal op je afkomt als kanker in je leven komt. Je kunt er terecht als je zelf ziek bent (geweest), maar ook als iemand in je omgeving kanker heeft of daaraan is overleden.

  Jongerenlounge
  Op de laatste zaterdag van de maand is Jongerenlounge de Gele Linde geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Jongeren van 12 tot 18 jaar die zelf of in hun omgeving te maken hebben met kanker zijn welkom. De Jongerenlounge is er voor en door jongeren. Je ontmoet er leeftijdsgenoten. Je kunt, als je dat wilt, ervaringen uitwisselen. Je zult merken dat je niet de enige bent. In de Gele Linde moet niets en veel is mogelijk.

  Inloophuis de Gele Linde is geopend:
  – Elke dinsdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur (voor volwassenen)
  – Elke donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur (voor volwassenen)
  – Elke laatste zaterdagochtend van de maand van 10.00 tot 12.00 uur (voor jongeren)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply