Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een plek waar je altijd welkom bent

  Mensen die kanker hebben of hebben gehad, maar ook hun naasten, merken vaak dat zij behoefte hebben aan een plek waar ze even zichzelf kunnen zijn, naast het ziekenhuis en hun eigen huis. Waar naar ze geluisterd wordt en waar ze contact kunnen leggen met lotgenoten.

  Inloophuis Passie is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met kanker te maken krijgt, of je nu zelf ziek bent (geweest), in je omgeving te maken hebt met kanker of iemand aan de ziekte hebt verloren. Je kunt er regelmatig binnenlopen, ongeacht hoe je je voelt. Passie is een inloophuis waar je altijd welkom bent, zonder afspraak, en waar je even niets moet. Het is een huis met een warme en fijne sfeer waar je jezelf kunt zijn. De goed getrainde gastvrouwen en -heren ontvangen je in een warme, huiselijke omgeving.

  Informatie
  Samen met andere (zorg)instanties houdt het inloophuis regelmatig informatiebijeenkomsten over diverse aan kanker gerelateerde onderwerpen.

  Praat erover
  Kanker doet meer met je dan je denkt. 86% van de mensen die worden of zijn behandeld voor kanker, ervaart klachten. Angst, vermoeidheid, onzekerheid en relatieproblemen komen het meeste voor. Ervaar jij ook een van bovengenoemde klachten? Blijf er niet mee rondlopen. Praat erover. Inloophuis Passie is er speciaal voor jou. Loop gerust eens binnen. Je staat er niet alleen voor!

  BikkelMonstertocht
  Inloophuis Passie is een stichting en afhankelijk van donaties. Zo zijn er ieder jaar weer enthousiaste mensen die het inloophuis een warm hart toedragen en de kale berg de Mont Ventoux beklimmen voor het Groot verzet tegen kanker.
  Dit jaar was het heel bijzonder: er is een BikkelMonstertocht gehouden door 4 vrienden. Op zaterdag 17 augustus zijn zij onder veel belangstelling vanaf het inloophuis vertrokken om op maandag 2 september bovenop de Mont Ventoux aan te komen.
  Symbolisch staat deze tocht voor de zwaarte en de strijd tegen deze ziekte. 60% van de opbrengst gaat naar het KWF voor onderzoek en 40% gaat naar Inloophuis Passie.
  Het was een tocht die een andere dimensie kreeg doordat hun vriend in zeer korte tijd is overleden aan alvleesklierkanker. Want ook hij zou aan deze tocht meedoen.
  Op 5 en 6 september ging er een team Passie de kale berg wandelend en fietsend beklimmen.
  Het is mooi om te ervaren wat een verbondenheid je met elkaar hebt wanneer je met kanker wordt geconfronteerd. Een ieder heeft aan één woord genoeg om te begrijpen wat de ander bedoelt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply