Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een plek waar je kunt zijn wie je bent
  Rate this post

  Als je kanker hebt, wil je je in het begin groot houden. Jij wilt sterk zijn, ook al ben je je kapot­geschrokken. Je wilt niet bang zijn, je wilt verder met je leven. Je hoopt dat je omgeving niet verdrietig is en verbergt dus je eigen verdriet voor hen.

  Het is begrijpelijk dat je zo reageert. En het is ook goed. Maar het helpt je pas echt als je laat zien hoe pittig het is, dat je, als je alleen bent, echt verdrietig bent. Cabane, centrum voor leven met kanker biedt je een plek waar je kunt zijn wie je bent. Je bent er geen patiënt, maar de persoon die, met kanker, zijn leven vormgeeft. Dat leven heeft mooie en lelijke kanten en voor beide is er ruimte. Je kunt bij Cabane een kopje koffie drinken en je verhaal kwijt, of je kunt meedoen aan een van de activiteiten, zoals yoga en intuïtief schilderen.

  Bond-girls
  De Bond-Girls is een aparte groep binnen Cabane voor vrouwen tussen 18 en 40 jaar. Zij komen vier keer per jaar samen bij Cabane. Op een zondagmiddag bepalen zij zelf het programma. Zo hebben ze een keer tapas gemaakt, slippers gepimpt en een verwendag gehad, maar ook hun relaties onder de loep genomen. De activiteiten worden ondersteund door enthousiaste vrijwilligers. Tijdens de ­activiteiten komt er van alles voorbij, van opleiding tot werk, van relaties tot familieperikelen. En ook kanker: wat doet het met je als je nog jong bent? Hoe zie je de toekomst, wat vind je belangrijk en wat kun je aan? Bij de Bond-Girls kom je wanneer je er zin in hebt. Niets hoeft, alles mag. Op jouw tempo. Voel jij je een Bond-Girl? Kijk op ­­www.centrumcabane.nl/doelgroepen/bondgirls.

  Belle & Balance
  Het programma Belle & Balance is speciaal voor jonge ­vrouwen met kanker die net klaar zijn met de behandeling. In dit programma (van zeven bijeenkomsten) werk je bewust aan het accepteren van de veranderingen en het hervinden van balans in je leven. Met yoga, coaching, workshops en uitwisselen van ervaringen werken jullie samen aan jullie toekomst. In Utrecht is het Belle & Balance-programma bij Cabane. Op www.belleandbalance.nl vind je meer informatie en startdata in Utrecht.

  Cabane Werkt!
  Een nieuw onderdeel van Cabane is Cabane Werkt!. Het biedt re-integratiecoaching en -begeleiding aan bedrijven, maar ook aan werknemers, ZZP’ers en mensen met een kleine onderneming. Dit najaar start bij Cabane Werkt! een speciale training voor ZZP’ers. Hoe zet je je bedrijf voort tijdens en na je ziekte? Wat zijn je mogelijkheden, maar ook valkuilen? Je werkt in een groep met als doel dat je na afloop elkaar kunt blijven steunen. Meer informatie: www.cabanewerkt.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply