Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een plek waar je steun kunt vinden
  Rate this post

  Mensen die kanker hebben of hebben gehad merken vaak dat ze behoefte hebben aan een plek waar ze even zichzelf kunnen zijn, naast het ziekenhuis en hun eigen huis. Waar naar ze geluisterd wordt en waar ze eventueel contact kunnen leggen met lotgenoten.

  In Anna’s huis vinden mensen met kanker en hun naasten uit de gehele Zaanstreek psychologische en fysieke ondersteuning, revalidatie en praktische hulp. Anna’s huis heeft een inloop- en huiskamerfunctie op de Zorgboulevard, waar dagelijks gastvrouwen en -heren zorgen voor ontvangst, informatie en directe ondersteuning. Zij kunnen ook inschatten of er meer nodig is en verwijzen door naar een van de coaches in Anna’s huis of naar externe zorgverleners. Er zijn verschillende activiteiten, lezingen, workshops en lotgenotenbijeenkomsten. Bovendien is er elke weekdag een andere workshop. Zie voor het aanbod www.lmkz.nl.

  Kortom: Anna’s huis is een plek waar je steun kunt vinden, praktische hulp, afleiding en een plek om bij te komen van doktersbezoek of behandelingen.

  Uitbreiding
  Sinds 2018 is Anna’s huis gevestigd op de Zorgboulevard in Zaandam, naast het ZMC. In december 2019 wordt het naastliggende pand geopend. Enerzijds is het fantastisch dat Anna’s huis na één jaar al ruimte voor uitbreiding nodig heeft, maar anderzijds is het ook heel naar dat er zoveel mensen met kanker zijn die de ondersteuning nodig hebben. De zorg is uitgekleed, de ziekenhuizen zijn overbelast en mede daarom heeft Anna’s huis zijn deuren geopend om een steentje bij te dragen ter verlichting van het leed. Anna’s huis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

  Anna’s huis wordt ondersteund door (Z)aan de Wandel, de ledenvereniging Evean, fondsen en sponsoren.

  Steun Anna’s huis
  Anna’s huis is een ANBI-stichting zonder winstoogmerk. Er is geen reguliere financiering, dus de stichting is afhankelijk van de bijdragen van fondsen, sponsorgelden en donaties. Anna’s huis zoekt naar particulieren en bedrijven die het werk van de stichting incidenteel of structureel willen ondersteunen. Met jouw hulp kan Anna’s huis voortbestaan en blijven voorzien in de grote behoefte aan een vertrouwde ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten. Doneren kan op bankrekeningnummer NL35 RABO 0317 2265 76 ten name van St. Centrum voor Leven met kanker Zaanstreek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply