Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een plek waar je steun kunt vinden

  Als je geconfronteerd wordt of bent met een vorm van kanker, of het nu om jezelf gaat of om een ouder, een vriend of vriendin, dan kun je behoefte hebben aan wat ondersteuning. 

  De Stichting Centrum voor Leven met kanker | Anna’s huis draagt kankerpatiënten en hun naasten een warm hart toe, en wil de psychologische en fysieke ondersteuning, revalidatie en praktische hulp voor alle inwoners van de Zaanstreek toegankelijker maken. Anna’s huis werkt samen met de stichtingen Huis aan het Water in Katwoude, Evean ledenvereniging en (Z)aan de Wandel. Anna’s huis doet dit door:
  • de inloop- en huiskamerfunctie op de Zorgboulevard, waar dagelijks gastvrouwen en -heren zorgen voor ontvangst, informatie en directe ondersteuning. Zij kunnen ook inschatten of er meer zorg nodig is dan alleen een gesprek en verwijzen door naar de -betreffende zorgverleners. Dit kan in Anna’s huis zijn, maar ook extern.
  • het organiseren van verschillende activiteiten, lezingen en workshops.

  Activiteiten
  Als je te maken hebt met medisch ingrijpende behandelingen en gesprekken, bieden de workshops van Anna’s huis afleiding. Deze workshops als koken, zingen, wandelen, hardlopen en werken in het creatieve atelier zijn een middel om samen met lotgenoten en (eventueel) gezinsleden de problematiek te verwerken.

  Word vriend van het Anna’s huis
  Anna’s huis is een ANBI-stichting zonder winstoogmerk. Er is geen reguliere financiering, dus de stichting is afhankelijk van de bijdragen van fondsen, sponsorgelden en donaties. Anna’s huis zoekt naar particulieren en bedrijven die het werk van de stichting incidenteel of structureel willen ondersteunen. Met jouw hulp kan Anna’s huis voort-bestaan en blijven voorzien in de grote behoefte aan een vertrouwde ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten. Doneren kan op bankrekeningnummer NL35 RABO 0317 2265 76 ten name van St. Centrum voor Leven met kanker Zaanstreek.

  Wie was Anna?
  Anna Derksen was oncologieverpleegkundige in het ZMC Zaans Medisch Centrum. Zij was eveneens een groot voorstander van de oprichting van een inloophuis voor patiënten met kanker in de Zaanstreek. Ze was zelf kankerpatiënt en voordat zij daadwerkelijk kon meedoen met de totstandkoming van Anna’s huis, is zij op 31 maart 2017 helaas bezweken aan de gevolgen van borstkanker, 56 jaar oud.
  Anna staat door haar niet-aflatende levenslust en energie symbool voor een grote groep mensen, mannen en vrouwen, met kanker. Vandaar dat het bestuur besloten heeft om het Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek, de toevoeging ‘Anna’s huis’ te geven, om al deze mannen en vrouwen hiermee een symbolische plaats te geven, waardoor zij niet vergeten worden. 

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply