Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een plek waar je terecht kunt met jouw verhaal
  Rate this post

  Wanneer je de diagnose ‘kanker’ krijgt, staat je wereld op zijn kop. Het is een ingrijpende ziekte. Er komt veel op je af, zoals angst, verdriet, boosheid, onzekerheid en het vertellen aan je dierbaren. In het begin kun je nauwelijks bevatten wat er allemaal gebeurt, en je krijgt veel te verwerken. Er zijn zware en ingrijpende behandelingen nodig.

  Wanneer de behandelingen voorbij zijn, begint je nieuwe leven: het leven na de kanker. Je moet wennen aan dit leven. De dagelijkse dingen die je normaal doet, zijn nu te veel. Je bent kwetsbaar en voelt je soms onbegrepen, je hebt vragen en zoekt antwoorden en een plek waar je even kunt ontspannen.

  Entrada is zo’n plek. Je kunt er terecht met je vragen, een praatje met lotgenoten of met een van de gastvrouwen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kun je tot rust komen, soms met een traan maar vaak met een lach. Samen gezellig lunchen en, wanneer je daar behoefte aan hebt, meedoen aan een van de activiteiten die worden georganiseerd. Gewoon een leuke dag hebben.

  Partners, familie en anderen
  Wanneer je te horen krijgt dat je partner, je kind of iemand uit je familie of omgeving kanker heeft, is de schrik groot. Je krijgt gevoelens te verwerken van angst, boosheid, verdriet en machteloosheid, en je zult vragen hebben. Je gaat over je grenzen en ook jij hebt een plek nodig waar je kunt ontspannen en op adem komen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply