Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een plek waar uw kind zich thuisvoelt
  Rate this post

  Bent u op zoek naar professionele en huiselijke ­kinderopvang waar uw kind zich écht thuisvoelt? Villa Kino in Lemmer biedt dagopvang aan voor kinderen van 0-4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-12 jaar binnen een kleinschalige locatie.

  Bij Prokino staat het kind centraal. Wij waarderen en respecteren het kind zoals het is. Ieder kind verkent op zijn of haar eigen tempo en manier de wereld. Wij hebben er plezier in om het kind hierin te begeleiden en een waardevolle bijdrage te leveren aan zijn of haar ontwikkeling en opvoeding. Daarbij houden we rekening met de individuele ontplooiing van het kind, maar bieden ook duidelijke grenzen aan. Door samen te spelen en te werken, leren kinderen hun wensen te verwoorden en respect te hebben voor wensen van anderen.

  Activiteiten
  Op het kinderdagverblijf werken we met het Vroeg- en Voorschoolse Educatie Programma Piramide. Op thema­gerichte en speelse wijze wordt er gewerkt aan taalontwikkeling. Ook andere ontwikkelingsgebieden komen aan bod. Kinderen leren door tekenen, zingen en spelletjes, luisteren naar verhalen en praten hierover met elkaar.

  Voor de BSO heeft Prokino een activiteitenprogramma ontwikkeld: ‘Doen!’. Aan de hand van thema’s is er een ­basisprogramma aan activiteiten dat 3-5 weken loopt. In de vakantieweken is er een keuzemenu aan activiteiten.

  Groeien, ondernemend, samen
  Prokino kent 3 kernwaarden die de richting van ons handelen bepalen. ‘Groeien’ houdt in ontwikkelen, ontdekken, wijzer worden, verbeteren, meer betekenis krijgen. Groeien is wat kinderen bij Prokino doen; in centimeters, maar ook in het ontwikkelen van een eigen identiteit. Voor elk kind verloopt dit groeiproces anders en Prokino probeert dat proces in harmonie met anderen positief te beïnvloeden. ‘Ondernemend’ staat voor initiatief, actie, afstemmen op en aanpassen aan de omgeving en anderen. Ondernemend zijn is voor kinderen van belang, omdat de sterkste leermomenten worden bereikt door zelf te ervaren. Prokino biedt een vertrouwde, veilige omgeving waar kinderen ondernemend kunnen zijn. ‘Samen’ betekent met leeftijdgenoten opgroeien, samen met ouders opvoeden, met scholen kindercentra inrichten, met organisaties een gemeentelijk voorzieningenaanbod vormgeven en met professionals ouders en kinderen helpen. Opvoeden is een proces waarvoor je elkaar nodig hebt. Prokino biedt een omgeving waar kinderen elkaar ontmoeten, naar elkaar omkijken, ervaringen delen en waarden en normen worden bijgebracht.

  Rustige, kindvriendelijke omgeving
  Villa Kino is mooi gelegen aan een rustige weg, vlakbij het strand. Prokino heeft in Friesland ook locaties in ­Leeuwarden, in Drachten en op Terschelling.

  Internaat
  Villa Kino is verbonden aan Het Kompas, internaat voor schipperskinderen. Het Kompas biedt een doordeweeks thuis aan kinderen van 6-16 jaar van ouders die varen. De kinderen bezoeken scholen in Lemmer en omstreken.

  Zorg
  Zowel Prokino als Meander bieden laagdrempelige zorg: Prokino in de vorm van ambulante hulpverlening, eventueel aanvullend op kinderopvang / BSO, Meander / Het Kompas in de vorm van weekend- en vakantieopvang.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply