Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een polis in guldens…
  Rate this post

  In ons werk heb ik gemerkt dat er nog altijd veel onduidelijkheden zijn rondom de uitvaartpolissen en maatschappijen.

  Vaak staan er nog oude bedragen in guldens op de polissen, of ze zijn overgenomen door grotere verzekeringsmaatschappijen. Mensen weten veelal niet waar ze aan toe zijn en wat de waarde is van deze polis. Vroeger, toen de polissen werden afgesloten, waren deze van grote waarde.
  ‘Een tijdje geleden werden wij gebeld door de familie: vader was overleden. Vader had zijn wensen rondom zijn uitvaart kenbaar gemaakt en alles was goed geregeld, vertelde hij altijd, en daar ging de familie dan ook van uit. Zijn wensen werden doorgesproken, en zo kwam ook de enveloppe met de uitvaartpolis op tafel. Het bleek een polis te zijn van wel 150 gulden… Een tegenvaller voor de nabestaanden, omdat vader altijd had gezegd dat zij zich nergens zorgen over hoefden te maken. Op het moment dat deze uitvaartpolis werd afgesloten, was alles goed geregeld!’
  Veel mensen hebben in het verleden een uitvaartverzekering afgesloten. Nu blijkt dat veel mensen niet weten wat de mogelijkheden zijn voor de uitvaart en wat de kosten zullen zijn. Veelal is de waarde van de polis hetzelfde gebleven, maar zijn de kosten rondom de uitvaart gestegen.

  Zelf ondernemer kiezen
  Mensen vragen zich ook vaak af of ze zelf kunnen kiezen voor een willekeurige uitvaartondernemer. Wanneer er contact opgenomen wordt met de verzekeringsmaatschappij, zal er meestal een antwoord komen waarin gezegd wordt dat je dan gekort wordt in het verzekeringsbedrag. Dit betekent dan nog niet altijd dat je dan duurder uit bent wanneer je kiest voor een andere ondernemer dan de ondernemer naar wie je verwezen wordt.
  Veel ondernemers hebben inderdaad afspraken gemaakt met verzekeringsmaatschappijen, maar dat betekent niet dat u niet vrij bent in uw keuze van uitvaartondernemer.

  Open en transparant
  Wij zijn een uitvaartonderneming waar veel besproken kan worden. Wij zijn open en transparant. Mensen krijgen een eerlijk en duidelijk antwoord. Ook wanneer het zo zal zijn dat u in uw voordeel bent bij de andere ondernemer, dan zullen wij u dit aangeven, zodat u vrij blijft in uw keuze.
  Ondanks dat wij een kleine onderneming zijn, kunnen wij groot zijn in het pakket dat wij u kunnen bieden.

  Wij komen vrijblijvend bij u langs. Het afscheid wordt besproken, de kosten worden berekend, de verzekeringscheck wordt gedaan en dit geeft vaak rust.

  -Gerry Leferink-

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply