Rate this post
 • Een ‘reset’ van je lichaam
  Rate this post

  Coronatijd: de kinderen thuis, thuiswerken, bellen, onrust en te weinig ruimte voor jezelf. Langzaam voel je dat de spanning in je lichaam toeneemt. ‘Had ik maar even een momentje voor mezelf…’

  Je werkt nu al weken thuis aan de keukentafel. Niet echt ideaal, maar wat moet je anders? Je onderrug wordt steeds gevoeliger; je krijgt last van je nek. Die bonkende hoofdpijn aan het einde van de dag is niet normaal. Gelukkig is die met een pijnstiller weg te drukken. Maar diep in je hart weet je dat dit eigenlijk niet zo zou moeten gaan.

  Geïrriteerd snauw je de spelende kinderen af: ze moeten maar eens niet zo zeuren en lawaai maken. Je wordt zelf steeds stiller, somberder, gaat slechter slapen, en krijgt een enorme trek in snoepen en koffie. Je sleept je de dag door. Het werk en het leven lijken steeds zwaarder te worden. Nee, echt blij word je niet van de coronatijd. Hopelijk wordt straks alles weer normaal.

  Spanning en ontspanning
  En dan lees je een artikeltje in het ForYou Magazine, gratis meegenomen. Het gaat over stress, burn-out en wat Body Stress Release® daarmee kan doen. Hubert legt uit dat je lichaam bij voortdurende overbelasting zich gaat verzetten: de spieren worden strakker, je wordt alerter. En wanneer dit te lang duurt, dan krijg je daar klachten van, want dit is niet een normale, gezonde situatie. BSR helpt om de balans in het lichaam tussen spanning en ontspanning weer te herstellen. Je voelt je weer rustiger en hebt sneller door wanneer de spanning zich weer opbouwt.

  Reset
  Natuurlijk hoort spanning bij het leven. Die kan heel leuk zijn. Maar de ontspanning die erop volgt, is erg belangrijk om het evenwicht weer te herstellen, om ons weer op te laden. BSR geeft je lichaam als het ware een reset, waardoor je al die oude, binnengeslopen spanning weer kunt loslaten, diep van binnenuit en niet van buitenaf afgedwongen. Want dwang werkt niet.

  Vergoedingen
  Body Stress Release wordt door diverse zorgverzekeraars vergoed. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

  Er zijn drie soorten spanning die behandeld kunnen worden met Body Stress Release:
  – fysieke spierspanning
  – mentale spierspanning
  – chemische spierspanning

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply