Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een schitterende toekomst

  Van gezonde, schone en sterke tanden heb je je hele leven lang plezier. Een mooi gebit geeft zelf­vertrouwen en is belangrijk voor een goede gezondheid. Daarom is een goede mondzorg vanaf jonge leeftijd heel belangrijk. Lees je mee?

  Om het gebit van je kind gezond en sterk te houden, voert de tandarts om het halfjaar een controle uit op tand­conditie en hygiëne. De mondhygiënist is degene die aanvullende behandelingen uitvoert ter bevordering van de conditie van de tanden en mond. Meestal gebeurt dit op aanraden van de tandarts, maar je kunt hiervoor ook zelf een afspraak maken. Bekende aanvullende behandelingen die door de mondhygiënist bij kinderen worden uitgevoerd, zijn een fluoridebehandeling en een reinigings- en ­polijstbehandeling.

  Even kennismaken: de mondhygiënist
  De mondhygiënist zorgt ervoor dat je kind zich op zijn gemak voelt. Zij heeft ervaring met het werken met kinderen en vindt het belangrijk om een vertrouwensband met hen op te bouwen. Dat is niet alleen prettig voor nu, maar ook voor behandelingen die in de toekomst zullen plaatsvinden. De mondhygiënist is zowel gespecialiseerd in het melkgebit van de allerkleinsten als in het blijvende gebit. Het doel van de mondhygiënist is om de kans op gaatjes en andere tand- en hygiëneproblemen zoveel mogelijk te verkleinen. Daarvoor krijgen jij en je kind tips en adviezen mee naar huis. Deze adviezen hebben betrekking op het eet- en drinkgedrag en op het poetsen. Leert je kind al vroeg hoe hij het beste voor zijn gebit kan zorgen, dan is de kans groot dat hij zijn hele leven lang kan genieten van een sterk, gezond én schitterend gebit.

  Neem je kind al vanaf jonge leeftijd mee naar de tandarts en de mond­hygiënist. Zo kan je kind wennen aan de geluiden, de mensen en de apparatuur in de behandelkamer. Al vanaf het doorkomen van het eerste tandje is het verstandig om de tandjes van je kind te poetsen. Hiervoor kun je peuter-fluoridetandpasta gebruiken.
  Samen poetsen is leuker! Zoek een verhaaltje of liedje voor tijdens het poetsen, dat twee minuten duurt. Zo leert je kind op een speelse en plezierige manier dat tandenpoetsen net zo normaal is als wassen en haren borstelen.

  Mondzorgpraktijk Leidschendam
  Dominique Pico van Mondzorgpraktijk Leidschendam is gespecialiseerd in het gebit van kinderen en volwassenen. Zij is dé expert op het voorkomen en verhelpen van problemen in de mond, zoals tandvleesontstekingen, gevoelige tanden en een slechte adem. Daarnaast kun je bij haar terecht voor het reinigen en polijsten van je gebit, voedingsadvies, fluoridebehandelingen en voor advies over mondverzorging. Je krijgt een persoonlijk behandelplan en je kunt er je zes dagen van de week terecht.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply