fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een soepeler en sterker lichaam

  Yin yoga wordt steeds bekender in Nederland; niet verwonderlijk in ons tegenwoordig drukke, snelle bestaan dat gepaard gaat met vele prikkels. Yin yoga is geschikt voor jong en oud, of je nu klachten hebt of niet. Wat is yin yoga? En wat doet het met je lichaam?

  In onze yin yogales richten we ons op het soepeler maken van gewrichten en bindweefsel. We maken alleen gebruik van zittende of liggende houdingen. In deze houdingen verblijven we soms wel tot 5 minuten. Dit geeft yin yoga een rustig karakter, wat veel mensen aanspreekt. Je hoeft even niet heel intensief te bewegen, maar je kunt juist de tijd nemen voor je lichaam. Dit maakt yin yoga niet per se gemakkelijk. Tijdens de houding kun je dingen van jezelf tegenkomen of weerstand voelen. Dit kan juist een verademing zijn of confronterend.

  Meer ruimte
  Niet iedereen komt even ver in een houding. Dit is helemaal niet erg. We maken gebruik van materialen, kussens, bolsters en blokken, zodat iedereen op zijn eigen manier helemaal kan ontspannen in een houding. Zo is het voor iedereen prettig en het effect is hetzelfde. Door helemaal in een houding te ontspannen, wordt het bindweefsel opgerekt en gestimuleerd. Hierdoor worden de gewrichten beweeglijker en actiever, en ontstaat er meer ruimte en opening in het lichaam, in het bijzonder rond het gebied van de heupen, heiligbeen en de gehele rug. Deze gebieden worden bijvoorbeeld veel belast als je een zittend beroep hebt.

  Balans
  Je kunt yin yoga beoefenen als balans voor elke actieve vorm van beweging, zoals bijvoorbeeld hardlopen, fietsen of een dynamische vorm van yoga. Je kunt het ook beoefenen als balans voor een langdurige eenzijdig fysieke belasting, denk hierbij aan een zittend beroep of veel auto rijden.

  Beter functioneren
  Na een yin yogales ben je weer meer in balans. De rust en ontspanning heeft dit keer de aandacht gekregen. Dit is onmisbaar als tegenhanger van onze snelle en met vele prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. De vele activiteiten en drukte in ons leven maakt het lichaam stijf en moe. Met Yin yoga zorg je ervoor dat je weefsel en gewrichten weer soepeler en beweeglijker worden, zodat je weer beter kan functioneren in je dagelijks leven. Yin yoga heeft alles te maken met mindfullness. Het zijn in het moment, in je lichaam, de ruimte en je gevoel.

  Introductiekaart
  Ben je nieuwsgierig geworden naar yin yoga en wat het voor jou kan betekenen? Bij Charge kun je met een introductiekaart een maand lang meedoen met de yogalessen. Naast yin yoga kun je ook onze hatha- en poweryoga volgen en kun je ervaren welke yogavorm het beste bij jou past.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply