3.5/4 - (2 stemmen)
 • Een sportief weekend met vriendinnen
  3.5/4 - (2 stemmen)

  Nog snel even de mail wegwerken, de was opvouwen en de hond uitlaten. Daarna is het alweer tijd om naar bed te gaan om morgen weer te beginnen aan een nieuwe werkdag. Heel fijn dat je zo druk bent met je werk, maar neem je ook genoeg tijd voor jezelf? Een paar dagen weg is al veel te lang geleden en op zijn tijd ontspanning heeft iedereen nodig. Hierbij kun je natuurlijk denken aan een wellness-resort. Heerlijke massages, een sauna, Turks stoombad en lekker eten en drinken. Klinkt verleidelijk, maar wist je dat lichamelijke inspanning ook goed is om de batterij weer op te laden? Ga daarom een sportief weekend op stap met je vriendinnen. Niet alleen heb je dan voldoende tijd om weer eens lekker bij te kletsen. Het zorgt er ook voor dat je lichamelijk in beweging bent terwijl je toch geniet van elkaars gezelschap en de vriendschapsbanden weer aanhaalt.

  De paden op, de lanen in

  Om je geplande weekend goed te beginnen tref je natuurlijk allerlei voorbereidingen. Plan een avond in met je vriendinnen om alle zaken goed door te nemen. Houden jullie allemaal van wandelen? Maak er dan een weekend van waarbij jullie erop uit trekken. De paden op, de lanen in: vooruit met flinke pas. Eventueel een tentje mee om dat echte survivalgevoel mee te maken. Spreek met je vriendinnen af wie er wat meeneemt zodat je geen onnodige bagage meezeult. Gaan jullie naar het buitenland? Zorg dat je ID-kaart in orde is en schaf een actuele kaart aan van de omgeving. In veel wandelgebieden heb je namelijk geen wifi-bereik waardoor je niets aan een route-app hebt. De voorpret is voor jou en je vriendinnen al genoeg om ontzettend veel zin te krijgen aan het weekendje weg.

  Het is zover!

  Eindelijk is het zover, sportief op stap met je vriendinnen. Met een goed gevulde rugzak trek je de deur achter je dicht. Om helemaal goed voorbereid te zijn is het verstandig om te zorgen voor voldoende eten en drinken onderweg. Vooral voldoende en regelmatig drinken is heel belangrijk. Met name wanneer de temperaturen hoog zijn en de zon hoog aan de hemel schijnt. Om niet te zwaar bepakt te zijn neem je een bidon mee die je overal kunt vullen met water. Wil je met jouw groep goed herkenbaar zijn? Laat de bidons bedrukken met een grappige tekst. Datzelfde kun je natuurlijk ook met drinkflessen doen. Wanneer je onderweg ook nog reclame wilt maken voor je bedrijf kun je ook drinkflessen bedrukken en deze weggeven aan andere wandelaars.

  Sportiviteit combineren met gezelligheid

  Wanneer je het weekend al wandelend doorbrengt met je vriendinnen heb je voldoende tijd voor goede gesprekken onderweg. Over serieuze zaken, maar ook om lol te maken en ouderwets te lachen met elkaar. Wanneer de avond invalt wordt het tijd voor een lekkere maaltijd, vergezeld van een goede fles wijn. Want bij zoveel sportiviteit hoort uiteraard ook gezelligheid.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply