Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een steuntje in de rug
  Rate this post

  Merk je dat jouw kind moeite heeft met schrijven? Is het handschrift slordig of de pengreep gespannen? Raakt tijdens het veterstrikken de veter in de war? Struikelt je kind tijdens het buitenspelen? Of heeft je kind moeite met het leren fietsen of moeite met het vangen van een bal? Of geeft jouw kind aan dat het niet graag meedoet met de gymles? Dit zijn voorbeelden van dingen waar je kind moeite mee kan hebben, en ze kunnen allemaal een motorische oorzaak hebben. De kinderoefentherapeut helpt bij motorische problemen.

  Kinderen ontwikkelen zich in hun motoriek door te ondernemen, vaak met vallen en opstaan, maar hier leert het kind van. Het kind leert ook spelenderwijs. Toch zijn er ook kinderen die hier meer moeite mee hebben. Bij deze kinderen is de ontwikkeling niet zo vanzelfsprekend. Zij hebben daarin wat meer begeleiding nodig.

  Kinderoefentherapie
  Een kinderoefentherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen, tussen de 0 en 18 jaar, met een motorische (ontwikkelings)achterstand. Daarnaast is de kinderoefentherapeut ook gespecialiseerd in het behandelen van houdings- en bewegingsproblemen, waaruit klachten kunnen voortkomen.
  Je kind gaat samen met de kinderoefentherapeut spelenderwijs aan de slag met de motorische vaardigheden die binnen het dagelijkse leven van het kind passen. Het beleven van plezier in bewegen staat centraal! Bij de behandelingen van het kind wordt er, net als bij Oefentherapie Cesar, gewerkt vanuit een hulpvraag. Deze hulpvraag kan komen vanuit het kind, de ouder of de leerkracht van school.

  Werkwijze
  Na de aanmelding vindt tijdens de eerste afspraak een intake plaats. Tijdens de intake gaan we de klachten of ­problemen bespreken die je kind op school, tijdens de gymles, tijdens het buitenspelen of thuis tegenkomt. Na de intake volgt er een motorisch onderzoek en observatie, om zoveel mogelijk te achterhalen waar de problemen zitten, waarna de therapeut een behandeldoel en -plan opstelt. Dit wordt vervolgens besproken, en daarna kunnen de behandelingen beginnen. De therapie wordt vergoed vanuit de zorgverzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply