Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een steuntje in de rug nodig?
  Rate this post

  Als ouder wil je graag dat kinderen zich gelukkig voelen en zich goed ontwikkelen. Soms kun je echter het idee hebben dat je jouw kind niet de begeleiding kunt geven die het nodig heeft. Integratieve kindertherapie kan dan het steuntje in de rug zijn.

  Zo vindt de 11-jarige Roos het moeilijk om voor zichzelf op te komen bij haar vriendinnen, omdat ze bang is dat ze haar dan niet aardig vinden. Als Roos niet voor zichzelf opkomt, wordt ze steeds bozer op zichzelf. Zodra ze thuiskomt en haar ouders één verkeerd woord zeggen, ontploft ze. Vervolgens wordt Roos heel verdrietig, en zegt ze dat ze niets waard is en dat iedereen haar haat. Het gedrag van Roos baart haar ouders zorgen. Ze voelen zich machteloos en weten niet meer hoe ze Roos kunnen helpen.

  Zelfvertrouwen
  In de kindertherapiepraktijk wil Roos vooral spelletjes spelen. Tijdens het spel wordt Roos gestimuleerd om voor zichzelf op te komen en ze merkt dat ze zich dan trots voelt. Het helpt haar om ook bij haar vriendinnen voor zichzelf op te komen en daar groeit haar zelfvertrouwen weer door. Ze is trots op zichzelf en merkt dat haar vriendinnen haar nog steeds aardig vinden.
  Door haar groeiende zelfvertrouwen durft Roos ook naar de kern van haar probleem te gaan. Onder de boosheid zit verdriet en die wil ze niet voelen. De boosheid beschermt haar tegen het voelen van het verdriet. Ze kan ook precies aangeven wanneer het ontstaan is: ze is op 8-jarige leeftijd gepest. Uiteindelijk vindt ze zelf haar oplossing: boos, ­verdriet en blij worden vrienden. De boosheid ‘overkomt’ haar niet meer; ze heeft er grip op. Bij het oudergesprek aan het einde van de therapie geven ouders aan dat Roos meer rust heeft en geen woede-uitbarstingen meer heeft gehad.

  Psychotherapie voor kinderen
  Integratieve kindertherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie voor kinderen, en kan helpen bij bijvoorbeeld woedeaanvallen, faalangst, slaapproblemen, niet voor jezelf opkomen of pest gedrag. Heeft jouw kind ook een steuntje in de rug nodig? Bel of mail!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply