4/4 - (1 stemmen)
 • Een steuntje in de rug voor je kind
  4/4 - (1 stemmen)

  Als ouder wil iedereen het liefst dat zijn of haar kind gelukkig is en lekker in zijn vel zit. Helaas is dat niet voor elk kind vanzelfsprekend. In een tijd waarin ook van kinderen veel wordt verwacht, is het niet zo gek dat kinderen wel eens klem komen te zitten. Ze komen er zelf dan niet meer uit en hebben het gevoel niet meer zichzelf te kunnen zijn.

  Ouders kennen hun kind vaak heel goed. Doordat ze zo dichtbij staan, hebben ze best een goed beeld van hun kind, maar die nabijheid kan ook vertroebelend werken. Dan kun je als ouder moeite hebben om afstand te nemen of door bepaalde manieren van doen van je kind heen te kijken.
  Als kindercoach kijkt Margreet van der Veen met een frisse blik vanaf de zijlijn naar het kind en de omgeving.

  Steuntje in de rug
  Margreet helpt je kind zijn eigen kwaliteiten en mogelijkheden te ontdekken en te gebruiken in situaties die voor hem of haar moeilijk zijn. Zo biedt ze hulp en geeft ze een steuntje in de rug, bijvoorbeeld bij faalangst, onzekerheid, negatief zelfbeeld, boosheid, echtscheiding, rouwverwerking, pesten of gepest worden, piekeren of angstig zijn.

  Focus op oplossing
  Als kindercoach richt Margreet zich op de oplossing en niet zozeer op het probleem. De aandacht ligt bij het vinden van mogelijkheden, kwaliteiten en het leren van vaardigheden.
  Tijdens de coaching maakt ze gebruik van verschillende methodes en werkvormen, zoals RET (Rationeel Emotieve Therapie, waarbij je kind leert om niet-helpende gedachten om te zetten in helpende gedachten), creatieve werkvormen, rollenspel en andere spelvormen, afhankelijk van de interesse en de leeftijd het kind.

  Kindercoaching is een passend alternatief wanneer het niet direct nodig is om jeugdzorg of een kinderpsycholoog in te schakelen. Er is geen verwijzing van de huisarts voor nodig.
  Behalve in haar praktijk in Leusden-Zuid coacht Margreet in overleg met de school en de ouders ook kinderen op hun eigen school.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply