4/4 - (1 stemmen)
 • Een steuntje in de rug
  4/4 - (1 stemmen)

  Als ouder wil je graag dat kinderen zich gelukkig voelen en zich goed ontwikkelen. Soms kun je echter het idee hebben dat je jouw kind niet de begeleiding kunt geven die het nodig heeft. Integratieve kindertherapie kan dan het steuntje in de rug zijn.

  Zo vindt Roos het moeilijk om voor zichzelf op te komen bij haar vriendinnen, omdat ze bang is dat ze haar dan niet aardig vinden. Als Roos niet voor zichzelf opkomt, wordt ze steeds bozer op zichzelf. Zodra ze thuiskomt en haar ouders één verkeerd woord zeggen, ontploft ze. Vervolgens wordt Roos heel verdrietig, en zegt ze dat ze niets waard is en dat iedereen haar haat.
  In de kindertherapiepraktijk wil Roos vooral spelletjes spelen. Door openlijk vals te spelen en te stimuleren dat Roos voor zichzelf opkomt, ervaart Roos dat ze zich trots voelt als ze voor zichzelf opkomt. Ze gaat ook bij haar vriendinnen voor zichzelf opkomen, en daar groeit haar zelfvertrouwen weer door. Ze is trots op zichzelf en merkt dat haar vriendinnen haar nog steeds aardig vinden.

  Bij het oudergesprek aan het einde van de therapie geven ouders aan dat Roos meer rust heeft en geen woede-uitbarstingen meer heeft gehad.

  Integratieve kindertherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie voor kinderen, en kan helpen bij bijvoorbeeld woedeaanvallen, faalangst, slaapproblemen, niet voor jezelf opkomen of pest­gedrag. Heeft jouw kind ook een steuntje in de rug nodig? Bel of mail!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply