Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een stevige basis
  Rate this post

  Stressklachten zijn echt iets van deze tijd. We ­hebben het druk en ‘moeten’ veel, zoals presteren op het werk. We zijn voortdurend naar ‘buiten’ gericht. Stress kost je lichaam veel energie. Het is dan goed om tijd voor jezelf te nemen en te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft.

  Qigong komt uit China en is een al 2000 jaar oude manier om je ‘Qi’, je levensenergie, te laten stromen door het doen van oefeningen (‘gong’= oefentijd). Voorheen oefende je vooral in de familiesfeer en in tempels, tegenwoordig zie je groepen mensen buiten, in parken bijvoorbeeld, met elkaar Qigong beoefenen.
  De uitwerking van Qigong is enigszins vergelijkbaar met acupunctuur. Ook die is gericht op het openen van de meridianen (energiebanen in het lichaam), zodat de levensen­ergie zonder blokkades door je lichaam kan stromen.  Bij Qigong wordt echter niet met naalden gewerkt.
  Bij de praktijk Lo La Chi van Lola van Gameren kun je lessen volgen in Zhineng Qigong. Dit is een helende Qigongvorm, ontstaan uit verschillende klassieke Qigongstijlen, die krachtig werkt en je een stevige basis geeft.

  Bewegingen
  Wat Qigong uniek maakt, zijn de langzame bewegingen die je doet vanuit een ontspannen staat. Je richt daarbij je aandacht eerst naar buiten en vervolgens weer naar binnen, zodat de energiestroom weer op gang komt. Wanneer je dagelijks oefeningen doet (20 minuten per dag), kan er al in korte tijd (2-3 weken) verbetering van je klachten optreden. Lo La Chi biedt privélessen aan, maar ook groepslessen. Wanneer de oefeningen door een groep gedaan worden, wordt het Qi-veld van de deelnemers sterker, zodat het effect nóg groter wordt.

  Eenvoudige oefeningen
  De oefeningen zijn eenvoudig en kunnen door iedereen staand of zittend worden uitgevoerd. Dat maakt Qigong geschikt voor iedereen, jong en oud. Met Qigong werk je aan een goede gezondheid voor je hele leven.

  Gratis proefles
  Naast de reguliere wekelijkse lessen zijn er ook regelmatig kennismakings- en themaworkshops. Een proefles is altijd gratis! Kijk voor meer informatie op de website van Lo La Chi.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply