Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een stuk lichter door het leven
  Rate this post

  Al jaren had ik last van mijn grote borsten. Toen ik in de puberteit borsten ontwikkelde, was ik al erg onzeker door de grootte ervan. Ik voelde me afwijken van mijn vriendinnen en wilde mijn lichaam zoveel mogelijk verstoppen. Daarom droeg ik altijd grote kleding, en met gymnastiek had ik er veel last van. Ga maar na: trampolinespringen is een ramp in zo’n geval, om nog niet te spreken over de puberjongens die besmuikt naar me keken. Dat is echt niet prettig op zo’n kwetsbare leeftijd.

  Later, toen ik ouder en sterker was, kon ik me beter wapenen tegen opmerkingen en blikken en maakte ik me niet zo druk om wat anderen zouden denken. Maar wel kreeg ik steeds meer last van mijn schouders. Steeds vaker ervoer ik een zeurende pijn, en bh-bandjes lieten diepe afdrukken in mijn huid achter. Toen ik midden dertig was en mijn schouderklachten echt hevig werden, hakte ik de knoop door. Er moest iets veranderen.

  Het uitgelezen moment
  Ik besloot een borstverkleining te ondergaan. Tijdens het eerste consult vertelde de arts me dat een borstverkleining mijn klachten zeker zou verbeteren, maar dat ik ook te maken zou krijgen met littekens. Ook was er een risico dat ik geen borstvoeding meer zou kunnen geven, aangezien de tepel bij deze operatie wordt verplaatst. Maar met mijn twee dochters was mijn gezin compleet, dus dit was het uitgelezen moment voor mij. Ik voelde me dan ook nauwelijks zenuwachtig voor de ingreep, maar had vooral heel veel zin om een stuk lichter door het leven te gaan.

  De operatie
  Gedurende de operatie werd mijn borst verkleind door onderaan huid, vet en klierweefsel te verwijderen. Daarna is mijn tepel teruggezet en de huid gehecht. Daardoor ontstond een soort ankervormig litteken vanaf de tepel naar onderen. Dat wist ik natuurlijk van tevoren, helemaal niet erg. Maar wel vond ik het jammer dat de littekens nogal gingen woekeren en het niet een mooi glad lijntje werd. Ook aan de rand van mijn tepelhof was duidelijk te zien dat er iets was gebeurd. Het had niet een nette, ronde lijn, maar het leek alsof er hapjes uit waren.

  Warmte en toewijding
  Nadat ik zoveel jaar last had gehad van die borsten, wilde ik nu ook echt tevreden kunnen zijn. Daarom besloot ik het er niet bij te laten zitten en op zoek te gaan naar een manier om de huid te verbeteren. Zo kwam ik bij Annemiek van Glow With The Flow terecht. Meteen voelde het heel vertrouwd, Annemiek werkt met veel warmte en toewijding. Samen besloten we tot een behandeling waarbij ze verschillende technieken combineert. Annemiek legde uit dat de littekens konden verbeteren middels microneedling. Hierbij prikken kleine naaldjes minuscule gaatjes in de huid, waardoor genezing wordt gestimuleerd. Hierdoor werden mijn littekens soepeler, vlakker en gaver. Dat was al een prachtige verbetering. Vervolgens gingen we aan de slag met de pigmentatie van de tepelhof.

  De kers op de taart
  Heel nauwkeurig zocht Annemiek de juiste kleuren uit, en na drie behandelingen was het resultaat prachtig. De rand van de tepelhof is niet meer rafelig, maar netjes en glad. Het is absoluut niet te zien wat nu gepigmenteerd is en wat mijn ‘echte’ kleur. Ik ben elke dag weer blij met het resultaat. De borstverkleining bood al veel verlichting, maar de behandeling bij Annemiek was de zo belangrijke kers op de taart. Wanneer ik nu voor de spiegel sta, bekijk ik mijn spiegelbeeld vol trots en blijdschap!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply