Rate this post
 • ‘Een tatoeage moet betekenis hebben’
  Rate this post

  Zes jaar lang heb ik rondgelopen met mijn idee voor een sleeve. Ik heb me dan ook goed georiënteerd op de tatoeëerder die ‘m op mijn linkerarm mocht zetten. Leo kende ik al van vroeger, en na een gesprek besloot ik om met hem in zee te gaan, ook omdat mijn idee hem ook aansprak. Drie weken na het eerste gesprek is hij ermee begonnen, in februari 2015, en na in totaal 20 uur was die begin augustus klaar.

  Een tatoeage moet betekenis hebben voor mijzelf, niet voor anderen. En in deze tatoeage zit veel betekenis. Centraal staat de tekst ‘All we have to decide is what to do with the time that is given to us’, een quote van Gandalf uit ‘The Fellowship of the Ring’. Deze tekst heeft een speciale waarde voor mij. Ook zie je Magere Hein, die betekenis heeft omdat ik in mijn leven drie keer voor de dood ben weggehaald. Er zijn twee zwarte rozen, die staan voor mijn overleden opa en oma, en dobbelstenen, die staan voor het nemen van risico in het leven. Het mes, de garde en de koksmuts horen erbij omdat ik al 10 jaar kok ben. En je ziet de zon en de maan.

  De sleeve is in zwarte inkt gezet, met een paar rode details: drie rozen, die staan voor mijn vader, mijn moeder en mijn broer, een hartje, dat verwijst naar de liefde van mijn leven, en het hart dat vastgehouden wordt door de ‘grim reaper’.

  De onderste afbeelding is van de Heilige Maria, die mij en mijn dierbaren beschermt, en helemaal onderaan staat in sierlijke letters ‘K.E.S.’, een late toevoeging op het ontwerp. Het zijn de initialen van mijn nichtje, dat onlangs geboren is.

  Ik ben er erg blij mee, en heb de afbeelding zelfs laten signeren, net boven m’n elleboog, want zonder Leo was het niet zo mooi geworden. Voor een volgende tatoeage ga ik dan ook waarschijnlijk weer naar Leo. Ik was bij deze tatoeage erg tevreden over het eindresultaat, dus waarom zou ik niet naar hem teruggaan?

  – Mitchel uit Zwolle

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply