Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een traan, een lach
  Rate this post

  Het gebeurt zó vaak dat ik als professional organizer (opruimcoach) bij iemand kom voor een eerste gesprek of voor een eerste keer opruimen, en dat de tranen gaan vloeien. Het lijkt wel of er een beerput vol ellende opengaat. Het huishouden is niet op orde, maar daar is soms al van alles aan voorafgegaan: een scheiding, een overlijden van een dierbaar iemand, een ernstige ziekte of een verhuizing. Ingrijpende gebeurtenissen die veel energie vreten.

  Een vrouw: ‘Mijn man heeft heimwee naar zijn geboorteplaats. Hij werd depressief en zit daarom aan de medicijnen. Daarom gaan we nu verhuizen. Maar mijn familie is het daar niet mee eens en wil niet komen helpen… En mijn zoontje kan weinig prikkels verdragen. Zijn slaapkamer is nu een puinhoop, omdat zijn vader de kledingkast al uit elkaar heeft gehaald. Zoonlief was helemaal van streek…’
  Hoe geweldig is het om dan de neerwaartse spiraal te kunnen doorbreken door samen met de klant aan de slag te gaan? De professional organizer is degene die een zetje geeft en die het overzicht heeft over de puinhoop.

  Na twee uur werken met deze vrouw is er al een zichtbaar resultaat te zien. Er is een doos samengesteld met kleding voor het zoontje tot en met de verhuisdag. De overige inhoud van zijn slaapkamer zit in verhuisdozen, of in plastic zakken voor de kringloop. Enkele vertrouwde spulletjes mogen nog tot de verhuizing op de slaapkamer blijven. ‘Wat zullen ze blij en verrast zijn’, lacht mijn klant na afloop.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply