Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een uitkomst voor teruggetrokken tandvlees

  Je drinkt een slok koud water en voelt opnieuw een steek in je mond. Je kan bijna geen warm of koud voedsel meer eten of drinken, of je merkt het weer. Steeds dezelfde plek, steeds dezelfde pijn. Wat is er toch aan de hand?

  In de spiegel kijk je even naar je tandvlees. De oorzaak wordt snel duidelijk. De tand ligt grotendeels bloot. Het jasje van tandvlees dat om de tand heen lag, lijkt helemaal verdwenen. En hoe veel je ook poetst en flost, het tandvlees blijft teruggetrokken…

  Teruggetrokken tandvlees
  Kliniek Cosmetische Tandheelkunde Arnhem is niet alleen gespecialiseerd in facings of kronen maar ook in tandvleescorrecties, deze kunnen ervoor zorgen dat het tandvlees in evenwicht wordt gebracht. Een veel voorkomende vraag is dan ook: hoe herken je teruggetrokken tandvlees en welke behandelingen zijn er mogelijk?

  De eerste tekenen
  Terugtrekkend tandvlees, gingivarecessie genoemd, is een veelvuldig probleem dat de specialisten van Kliniek Cosmetische Tandheelkunde Arnhem dagelijks terugzien in de kliniek. De eerste tekenen van een gingivarecessie zijn gevoeligheid en het langer lijken van tanden en kiezen. Het blootliggen van de tandwortels geeft ook een andere kleur. Veel mensen hebben last van terugtrekkend tandvlees. Dit zorgt er voor dat de aanhechting van het tandvlees wordt verminderd, wat uiteindelijk leidt tot een hogere tandgevoeligheid en kan leiden tot het verlies van tanden en kiezen.

  Voorkom blijvende schade
  Als er een of meerdere gingivarecessies zijn ontstaan veroorzaakt dit blijvende schade van het tandvlees en of tandhalzen. Het tandvlees groeit nooit vanzelf terug op hetzelfde niveau. Als het tandvlees is teruggetrokken kan een tandvleescorrectie (zoals de Pinhole- en Tunnelingtechniek) uitkomst bieden.

  De behandeling
  De Pinhole- en Tunnelingtechniek zijn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tandvleescorrecties. Bij de Pinhole techniek wordt het behandelgebied in de mond eerst lokaal verdoofd om vervolgens een klein gaatje te maken in het tandvlees. Met een speciaal ontworpen instrument wordt het tandvlees zorgvuldig losgemaakt om het naar de gewenste positie te schuiven. Hierdoor wordt de gingivarecessie bedekt en is het esthetische resultaat direct zichtbaar. Een van de voordelen van deze techniek is dat er weinig tot geen nabezwaren zijn. Deze behandeltechniek zorgt voor meer symmetrie van het tandvlees en een stralende lach.

  De stralend witte lach
  Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde in Arnhem is specialist op het gebied van het creëren van de stralend witte lach. Of dit nu het herstellen van problemen is als gingivitis en parodontitis, of het mooier maken van je gebit met facings, kronen en implantaten. Er is ook ervaring in het behandelen van het gebit in gecompliceerde gevallen, zoals mensen met medische problemen of bijvoorbeeld na een ongeval. De praktijk is bovendien aangesloten bij het NVvP (de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie). Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of lees jezelf in op onze website www.stralendwittelach.nl

  Hoe ontstaat teruggetrokken tandvlees?
  Er zijn kunnen veel verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan gingivarecessie. De meest voorkomende oorzaken zijn:
  – te hard poetsen
  – erfelijke aanleg
  – trauma aan tandvlees
  – slechte mondhygiëne
  – aandoening aan het tandvlees
  – veel tandenknarsen en -klemmen (bruxisme)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply