Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Een uitvaart moet een unieke ervaring zijn’
  Rate this post

  Niemand wil afscheid nemen van een dierbare, dus het liefst denken we er niet aan. Loslaten is ontzettend moeilijk, maar vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Als het moment van afscheid gekomen is, moet er in korte tijd enorm veel geregeld worden. Ook worden vooraf vaak wensen vastgelegd.

  Iedereen verdient een persoonlijk afscheid. Warm en met de aandacht die ook in het leven aan elkaar is geschonken. Hoe fijn is het dan dat er iemand is die je kan helpen en ondersteunen bij het realiseren van dit afscheid.

  Ruimte voor emoties
  Paméla Blok-van Werkhoven en Astrid Boon-van Kranenburg werken samen als uitvaartverzorgsters. Ze vertellen: ‘Het is belangrijk dat er tussen al het geregel door, ruimte blijft voor gevoelens van verdriet, liefde, weemoed, onmacht en pijn. We helpen je om een mooi en passend afscheid voor te bereiden en geven je daarbij alle ruimte, tijd en aandacht die je nodig hebt. We treden hierbij niet op de voorgrond en alles vindt in overleg plaats. We zijn een aanvulling waar het gewenst is: van de verzorging tot en met de dag van de uitvaart.’

  Aanspreekpunt
  ‘In de periode rond het afscheid zijn wij het aanspreekpunt waar je terecht kunt met al je vragen. We ondersteunen en bespreken mogelijkheden die passen bij de overledene én de naasten. Een uitvaart moet een unieke ervaring zijn. Er is maar kort de tijd om de uitvaart te organiseren en die moet zo goed mogelijk benut worden.’

  En dan is het stil
  De dagen na een overlijden en een uitvaart zijn vaak druk. Je wordt meegevoerd in de stroom aan gebeurtenissen tot aan de dag van het afscheid. Daarna wordt het ineens stil en word je geconfronteerd met je gevoelens en wat het verlies écht betekent. Juist daarom hechten Paméla en Astrid veel waarde aan nazorg. ‘We nemen na de uitvaart altijd contact met je op om terug te kijken naar de dagen rondom het overlijden en de uitvaart. Wellicht komt er dan nog iets naar boven waar we je mee kunnen helpen. We voelen ons vanuit onze rol als uitvaartbegeleider betrokken bij je verlies. Na het afscheid laten we je niet ineens los. Samen proberen we de intensieve periode op een warme en respectvolle manier af te sluiten.’

  Leg je wensen vast
  Je eigen uitvaart plannen: veel mensen staan er niet bij stil dat dit kan en dat het zelfs een heel goed idee is. Toch heb je er waarschijnlijk wel vragen over. Of misschien is er iemand in je naaste omgeving die niet lang meer te leven heeft en vraag je je af wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een afscheid. Daarnaast kan het ook erg prettig zijn om je naasten de zorg uit handen te nemen als je komt te overlijden. Neem daarvoor vrijblijvend contact op met Boon en Blok uitvaartverzorging. Niet alleen kun je je wensen alvast vast laten leggen in een wensenboekje, maar het geeft je ook een goed inzicht in het kostenplaatje. De afspraak kan op kantoor of bij je thuis plaatsvinden. Boon en Blok uitvaartverzorging werkt in de regio Voorne-Putten en Rozenburg.

  De week van de uitvaart
  De dagen richting de uitvaart verlopen nooit precies hetzelfde, maar Paméla en Astrid kunnen wel uitleggen wat je ongeveer kunt verwachten:

  Dag 1: het overlijden
  Nadat door de huisarts het overlijden is vastgesteld neem je contact op met ons om het door te geven. We maken een afspraak om bij je langs te komen en bespreken wat er die dag verder nog kan of moet gebeuren. Tijdens de eerste afspraak wordt de datum van de uitvaart vastgelegd en kijken we naar locaties. Ook nemen we globaal de opzet van de uitvaart door.

  Dag 2, 3, 4: dagen van de keuzes
  De volgende dagen staan compleet in het teken van keuzes maken en knopen doorhakken. We kiezen samen met jou de rouwkaart, verzorgen eventueel een advertentie, kijken naar rouw- en volgauto’s, bloemen, catering, de kist, een dankkaartje en alle speciale wensen. Aan het eind van de drie dagen bespreken we de uitvaart inhoudelijk.

  Dag 5: puntjes op de i
  Afspraken worden afgerond en alles wordt nog één keer doorgenomen.

  Dag 6: de uitvaart
  Vandaag gaat de aandacht volledig naar de uitvaart, wij zijn op de achtergrond actief om alles in goede banen te leiden en je waar nodig te ondersteunen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply