Rate this post
 • Een uniek sieraad voor jou!
  Rate this post

  Ben je op zoek naar een draagbaar en ­eigentijds sieraad? Orfèvre Edelsmederij is al meer dan 20 jaar gevestigd in Voorburg, waar eigenaresse Manda Willems leuke en kleurige sieraden maakt. Ze heeft daarbij een voorkeur voor exemplaren met veel ­edelstenen, zoals parels.

  De fascinatie voor sieraden zat er bij Manda al vroeg in. Als kind werden haar ogen getrokken naar de grote, glanzende bijous die haar moeder verkocht in haar eigen winkel in Voorburg. Sieraden zijn voor Manda een passie, evenals het ondernemerschap. In 1992 startte ze haar eigen winkel annex atelier Orfèvre, waar ze dagelijks omringd wordt door de mooiste sieraden.

  De collectie bevat een rijke verzameling aan verschillende typen ringen, oorbellen, colliers en armbanden. Het grootste deel van de sieraden is gemaakt naar eigen ontwerp, maar ook het laten repareren van sieraden en/of het laten schoonmaken ervan kan in de zaak. Als basis wordt er gebruik gemaakt van edele metalen, zoals zilver en wit-, geel- en roodgoud. Van eenvoudige zilveren of gouden sieraden tot aan combinaties van de edele metalen met edelstenen of camee: Orfèvre heeft het in de collectie of kan het moeiteloos maken.

  Iets nieuws van oud goud
  Een van de specialiteiten van Orfèvre is het omsmelten van door de klant aangeleverd goud tot een nieuw sieraad. De klant kan dan zelf een ontwerpidee aandragen, of ­Manda iets moois laten ontwerpen. Het resultaat is ­natuurlijk goedkoper dan een nieuw sieraad, want de klant levert zelf het dure edelmetaal aan, en betaalt alleen voor het laten vervaardigen van het sieraad. Daarvan kan Manda weer een prachtig nieuw sieraad maken dat de klant weer plezier gaat dragen!

  Eigen werkplaats
  De zaak beschikt over een eigen werkplaats, maar die is niet verstopt achter een deur, zoals bij de meeste andere edelsmederijen, maar de werkplaats is in de winkel zelf. Daar staan vier werkbanken, zodat het geheel de uitstraling van een ‘open keuken’ heeft. Klanten kunnen dus meekijken met de werkzaamheden, of anders rustig rondkijken in de zaak.

  Samen met haar team bewijst Manda dat design meer is dan de keuze tussen modern of klassiek!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply