Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een vanzelfsprekende ontmoetingsplaats
  Rate this post

  Een gast van het Toon Hermans Huis Tiel: ‘Eind augustus 2014 was ik klaar met mijn laatste chemo en werd het tijd voor herstel. Ik wilde heel graag weer de draad oppakken. Alleen gaat dat dan niet zo snel als dat ik zou willen… Ik kreeg het advies om te starten met oncologische revalidatie. Ik ben blij dat ik daar ook mee gestart ben, want het twee keer per week sporten heeft mij veel fitter gemaakt, en de gespreksgroep heeft mij meer inzicht gegeven rond hoe ik verder kan.’

  ‘Door deze revalidatie heb ik ook een leuke groep mensen ontmoet, waar ik een speciale band mee heb gekregen. We hebben met een paar besloten om naar het Toon ­Hermans Huis Tiel te gaan, zodat we elkaar daar op een ­leuke manier zouden treffen. Schilderen is onze gezamenlijke activiteit geworden. Het is ontzettend leuk om te zien wat voor mooie kunst er gemaakt wordt. Schilderen ontspant enorm en het maakt je vrolijk. We krijgen deskundig advies. Dan heb je geluk.’

  Vrijwilligers
  Sinds 14 februari is er ook een Toon Hermans Huis in Tiel. Het is een ontmoetingsplek en schakel in de zorgketen voor iedereen uit de Betuwe en de gemeente West Maas en Waal die geconfronteerd wordt met kanker. Het Toon Hermans Huis Tiel is er niet alleen voor mensen die zelf ziek zijn of geweest, maar ook voor echtgenoten, partners, kinderen en ondersteunende vrienden.
  Zoveel mensen, zoveel motieven. Het Toon Hermans Huis Tiel weet dat en staat open voor wat er ook maar speelt. Het Toon Hermans Huis Tiel oordeelt niet en de deuren staan altijd open. Inmiddels hebben zich ruim 30 vrijwilligers aangesloten als gastvrouw, gastheer, ‘gids’ en activiteitenbegeleider en tellen we al een mooi aantal gasten.

  Luisterend oor
  Het Toon Hermans Huis Tiel faciliteert in het verbinden van lotgenoten, het bieden van een luisterend oor en het gericht geven van informatie, maar ook het met elkaar in beweging komen. Het in beweging komen door middel van creatieve expressie, yoga en andere activiteiten zien wij als een belangrijk onderdeel in het proces van zowel herstel als rouw en verlies. In de loop van 2016 gaat Het Toon Hermans Huis Tiel bovendien aandacht geven aan kinderen en jongvolwassenen die zelf geconfronteerd worden met kanker of als kind of broer / zus geraakt worden.

  Je vindt het Toon Hermans Huis Tiel aan de Lingedijk 58 in Tiel, op de tweede etage van gebouw ‘de Bron’. Dit gebouw staat naast de spoorovergang bij de Lingedijk. Er is parkeerplaats voor de deur.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply