Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een vanzelfsprekende ontmoetingsplaats
  Rate this post

  (Borst)kanker zet je leven op zijn kop. Zowel (ex-)patiënten als hun naaste omgeving kunnen voor hulp bij het omgaan met die gevolgen en bij het weer op de rails krijgen van hun leven terecht in het het Toon Hermans Huis Arnhem (THHA). Dat is een inloophuis voor iedereen in Arnhem en omstreken die met (borst)kanker te maken heeft of heeft gehad.

  Je kunt gewoon bij ons binnenlopen, zonder afspraak en zonder verwijzing. Bij ons kun je praten, denken, zwijgen, lachen of huilen in een warme, ongedwongen sfeer. Je komt tot rust of pakt juist een activiteit op. Wij gaan uit van jouw eigen vragen en behoeften. Niet voor niets bestaat ons motto uit enkele regels uit een gedicht van Toon Hermans.

  Waarom een inloophuis?
  Eén op de drie Nederlanders krijgt ooit kanker. Daarvan overlijden er nog steeds een groot aantal, maar gelukkig overleven ook steeds meer mensen de ziekte. Al deze mensen en hun naasten ondervinden dagelijks hoezeer de ziekte ingrijpt in hun leven, op allerlei gebieden en vaak lange tijd.
  In het ziekenhuis doen artsen en verpleegkundigen hun best om hun patiënten zo goed mogelijk te begeleiden. Maar eenmaal thuis valt die begeleiding grotendeels weg, terwijl juist dan de gevolgen voelbaar worden.

  Ondersteuning
  Je bent onder behandeling voor (borst)kanker, en hebt misschien wel behoefte aan aandacht en ondersteuning buiten de ziekenhuissfeer. Of je bent weer thuis en loopt tegen allerlei problemen aan. Terugkeer naar je werk blijkt bijvoorbeeld niet meer mogelijk, je bent afhankelijk van hulp of bang dat je in een sociaal isolement raakt.
  Misschien ben je gezinslid, familie, vriend, collega of nabestaande van een kankerpatiënt. Ook dan zijn er vaak veel vragen en kun je behoefte hebben aan ondersteuning.

  Wat kunnen wij je bieden?
  In het Toon Hermans Huis werken geschoolde vrijwilligers, die zich met hart en ziel inzetten voor hun werk. Zij bieden:
  – aandacht voor jouw persoonlijke verhaal
  – hulp en informatie bij praktische vragen en bij het verwerken van jouw ervaringen en emoties
  – ontspanning en activiteiten om je batterij weer op te laden

  Een kleine greep uit de activiteiten die de komende periode op de agenda staan, zijn de lessen ‘mindfulness en kanker’, integrale massage, reiki, creatieve workshops en in een koor ‘zingen voor je leven’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply