Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een vanzelfsprekende ontmoetingsplaats
  Rate this post

  In de herstelperiode van borstkanker kan het lastig zijn om in je directe omgeving psychosociale hulp te krijgen, in gesprek te komen met lotgenoten. Om een plek te vinden waar wordt gepraat, ­geknutseld, gewandeld, gemasseerd en vooral veel ervaringen gedeeld.

  Het Toon Hermans Huis Dronten wil voor allen die met kanker te maken hebben een vanzelfsprekende ontmoetingsplaats zijn, waar ondersteuning wordt geboden in de verschillende fasen van het ziekteproces. Toon Hermans, ooit bekend geworden met zijn onemanshow, zag zichzelf als clown. Maar hij was ook dichter, zanger en niet te vergeten kunstschilder. Zijn gedichten noemde hij versjes; veel schreef hij voor Rietje, zijn grote liefde, die in 1990 aan kanker overleed. Het plan om een ontmoetingsplaats te maken voor mensen met kanker steunde hij dan ook met hart en ziel. ‘Een lach en een traan’ was wat Toon Hermans uitstraalde. En omdat dit heel goed past bij deze ontmoetingsplaatsen, kennen we ze nu als Toon Hermans Huizen.

  Privacy
  In mei van dit jaar werd in Dronten het twaalfde Toon ­Hermans Huis van Nederland geopend. Een enthousiast klusteam heeft het clubgebouw van de ijsclub, gelegen in het Van Veldhuizen bos, een dorpsbos in Dronten, omgetoverd tot een sfeervolle authentieke locatie, in het centrum van Dronten en toch vrij gelegen zodat privacy geen probleem mag zijn.

  Jaarprogramma
  Met de groep gastvrouwen wordt hard gewerkt aan de invulling van de inloopuren. Hoe kunnen we de inloopuren zo invullen dat de inwoners van Dronten die geconfronteerd worden met kanker zich in het inloophuis thuis voelen en datgene kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Nog maar kort bezig en de zomervakantie daarbij gerekend, mag al op een mooi bezoekersaantal worden gerekend. Daarnaast wordt er hard gewerkt om andere activiteiten te ontwikkelen. Het Toon Hermans Huis Dronten is bezig een jaarprogramma samen te stellen. Denk daarbij aan informatieavonden waar professionals informatie verstrekken, scholing wordt verzorgd en aandacht is voor kinderen die met kanker worden geconfronteerd. Op dit moment is het Toon Hermans Huis Dronten alleen geopend op vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur. Er wordt naar gestreefd om dit binnen korte tijd verder uit te breiden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply