Rate this post
 • Een verbeterde spijsvertering, een hele opluchting!
  Rate this post

  Buikklachten! Peter (52) beschouwde het inmiddels als één van de ‘genoegens’ van het ouder worden. Vooral ‘s avonds had hij last van een opgeblazen gevoel en winderigheid. Zijn buik was opgezet en zijn stoelgang was vrij onregelmatig. De ene keer kon hij dagenlang niet naar de wc, terwijl hij op andere dagen zo’n beetje een abonnement had op het kleinste kamertje. En dan die vreselijke buikkrampen af en toe! Hij was er echter zo langzamerhand aan gewend geraakt. Waar hij niet aan kon wennen was de rugpijn waar hij sinds kort last van had: pijn die vanaf zijn onderrug uitstraalde naar zijn billen achterlangs via zijn bovenbeen zijn linkerbeen in.

  ‘Na mijn huisarts geraadpleegd te hebben, bleek het ischias te zijn. Hij heeft me uitgelegd dat de pijn in mijn lage rug werd veroorzaakt door de zenuw die vanaf mijn rug en heiligbeen loopt naar mijn voet. Als deze zenuw geïrriteerd, ontstoken of beschadigd raakt, ervaar ik mijn pijnklachten.’

  ‘Omdat deze rugklachten door de jaren heen steeds vaker terugkwamen, ben ik op internet verder gaan zoeken, en kwam ik terecht op de website van Wemeltje. Ik heb het nog een tijdje aangekeken. Ik had de hoop dat die rugpijn vanzelf over zou gaan, maar ik heb Wemeltje na een paar weken toch maar gebeld. Gelukkig had ze een gaatje vrij in haar agenda en kon ik vrijwel meteen langskomen.’

  ‘Alhoewel ik in eerste instantie vanwege mijn rugklachten naar Wemeltje toeging, want die beperkten me behoorlijk in mijn dagelijkse bezigheden, richtte ze zich daarnaast ook op mijn darmklachten. Eigenlijk was ik daar helemaal niet zo mee bezig. Ik beschouwde ze meer als iets wat bij me hoorde. Net zoals het feit dat ik altijd zo slecht sliep. Maar volgens Wemeltje hadden deze klachten een duidelijke relatie met elkaar. Die conclusie trok ze nadat ze mijn wervelkolom aan een grondige inspectie had onderworpen. Dat ze daarbij kon zien waar mijn rugpijn vandaan kwam, kon ik nog vatten, maar ik begreep pas na haar uitleg hoe ze mijn andere klachten kon ‘zien’. Over mijn darmen had ik in het voorgesprek wel terloops iets opgemerkt, maar over de gebroken nachten had ik niks verteld.’

  ‘Wemeltje heeft me uitgelegd dat ze, nadat ze naar mijn medisch verleden had doorgevraagd, veel informatie uit de wervelkolom kan halen. Wanneer een wervelkolom helemaal in balans is, en er dus geen blokkades zijn, kan de energie vrij stromen en werken je organen naar behoren. Mijn ischiasproblemen bleken indirect een relatie te hebben met mijn darmproblemen. Wemeltje vertelde dat bij de eerste lendenwervel er zowel zenuwuitlopers naar je darmen als naar je lendenspieren lopen. Juist díe wervel bleek bij mij geblokkeerd te staan, waardoor mijn rugpijn én mijn darm- en slaapproblemen waren ontstaan. Na tussentijds veel met Wemeltje overlegd te hebben, heeft de behandeling me uiteindelijk enorm geholpen. Mijn rugpijn is verdwenen, ik heb geen buikklachten meer, ik slaap hele nachten door en word ‘s morgens heerlijk uitgerust wakker. Ik heb gewoon meer energie. Al met al een hele opluchting.’

  Peter

  Op welke wijze staan ischias en buikklachten met elkaar in verband?
  Via je wervelkolom lopen zenuwen vanaf je hersenen op de hoogte van je organen het lichaam in naar bijvoorbeeld je darmen. Bij je darmen is dit het geval bij je eerste lendenwervel, rond je taille.
  Bij darmproblemen staat sowieso je eerste lendenwervel geblokkeerd, wat aan één zijde van je lichaam, bij je lendenspieren, extra spanning kan geven. Dit kan een scheefstand van je bekkengordel creëren en een lichte kanteling van je heiligbeen, wat uiteindelijk een beknelling bij je heupzenuw kan geven.

  Hoe breng je deze ‘pijnpunten’ in balans?
  Met behulp van elektroacupunctuur en homeopathie is het mogelijk je darmen beter in conditie te brengen, waarbij spieren rond je wervelkolom, ter hoogte van je taille, gaan ontspannen. Dit gebeurt via je energiesysteem, ook wel ‘meridianen’ genoemd, waardoor je wervelkolom zelf met zijn zelfherstellend vermogen zich gaat corrigeren. Versterkte wervelafglijdingen kunnen mede op deze manier qua stand herstellen.
  Met behulp van elektroacupunctuur wordt de doorbloeding naar je darmen verhoogd. De homeopathie zorgt ervoor dat de spijsverteringsappen, zoals galafgifte, pancreas-enzymen en maagsappen, beter op elkaar worden afgestemd, wat een meerwaarde geeft voor je darmwerking. De behandeling zelf wordt altijd als ontspannend en erg prettig ervaren. Er is geen sprake van napijn. De behandeling is erop gericht dat klachten na een lange termijn niet terugkeren.

  Je natuurlijke balans is te bereiken door:
  – een persoonlijke benadering
  – in alle rust behandelen
  – samen, in overleg, komen tot een oplossing

  Wemeltje is lid van de beroepsverenigingen VVET en het CAT-level 5 en de overkoepelende organisatie RBCZ. Haar behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply