Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een vergeten groep spieren
  Rate this post

  Heb je last van je bekkenbodemspieren? Dan zijn die ofwel te gespannen, of te ontspannen. Je kunt wat aan de klachten doen door deze spieren te trainen.

  De bekkenbodemspieren zijn van essentieel belang voor vrouwen en mannen. In deze spieren liggen namelijk de openingen voor de urine- en ontlastingswegen, en bij vrouwen ook het baringskanaal. De spieren zorgen niet alleen voor een basisstabiliteit van het lichaam (in combinatie met de buik- en rugspieren), ze beschermen de organen (blaas, darmen en baarmoeder), maar hebben ook een functie bij de spijsvertering, en geven verder ondersteuning bij de ademhaling.
  Bij sporten en andere vormen van lichaamstraining worden de bekkenbodemspieren meestal genegeerd, maar dat is niet terecht. Het trainen van deze spieren is namelijk belangrijk voor zowel vrouwen (of ze nu bevallen zijn of niet) als mannen, om lage rugklachten tegen te gaan en om urineverlies te voorkomen.
  Bij vrouwen kan het trainen van de bekkenbodemspieren ook helpen om verzakking van de baarmoeder, de blaas of de endeldarm te voorkomen. Zeker voor zwangere vrouwen is het trainen belangrijk, omdat deze spieren bij een vaginale bevalling altijd beschadigd raken. En bovendien zorgt een goed werkende bekkenbodem voor betere seks!
  Bij Natalie Dijkgraaf van Dyna-mix kun je lessen Pilates of ZwangerFit volgen, waarbij ook het trainen van de bekkenbodemspieren uitgebreide aandacht krijgt. De lessen vinden doorgaans plaats in kleine groepen bij All Inn Fitness & Health in Utrecht, maar personal training is ook mogelijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply