Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een vertrouwd adres in een moeilijke tijd
  Rate this post

  De Honingraad: een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten aan de Johan Willem Frisolaan 100 in Breda. Sinds februari 2004 is ons inloophuis gevestigd in een prachtig pand dat door Stichting Roparun aan de Honingraad is geschonken. In dit pand zijn alle mensen met kanker en hun naasten van harte welkom voor een luisterend oor, een kop koffie of een van de vele activiteiten met lotgenoten. Een vertrouwd adres in een moeilijke tijd.

  De Honingraadorganisatie wordt volledig gerund door een zestigtal vrijwilligers. Ongeveer dertig van hen werken als gastmens in de huiskamer en alle anderen zorgen ervoor dat het huis wordt onderhouden, de tuin wordt verzorgd, de boodschappen worden gedaan en onze activiteiten kunnen worden aangeboden. Het doel van die activiteiten is altijd het leggen van lotgenotencontact tussen ervaringsdeskundigen. Niets helpt mensen zo goed als contact met iemand die het allemaal al heeft meegemaakt. Angst, woede en emoties die kunnen voorkomen als je hoort dat je kanker hebt, kun je op die wijze delen met anderen die je niets hoeft uit te leggen. Alles mag en niets moet. Heb je geen zin om te praten, dan kom je gewoon gezellig koffie drinken in onze huiskamer met de vrijwilligers.

  Activiteiten
  Naast een groot aantal creatieve activiteiten als schilderen, mandala tekenen, beeldhouwen of keramieken worden ook bewegingsactiviteiten aangeboden. Nordic walking in het Mastbos, samen met een grote groep ervarings­deskundigen, of Tai Chi in ons pand helpt mensen fit te blijven. Bewegen is zeer belangrijk bij kanker. Ook worden yoga en mindfulnessscursussen gegeven die mensen helpen emoties een plaats te geven.
  Tevens hebben wij om de twee weken een zangavond van ons smartlappenkoor; een geweldige manier om even niet aan je problemen te hoeven denken, maar samen met anderen veel plezier te hebben. Ook als je niet kunt zingen, kun je meedoen, of kun je gaan bridgen.

  Een groot succes is ook altijd onze verwennerij, met bijvoorbeeld een stoelmassage of gelaatsverzorging.

  Thema-avond
  Op de eerste maandag van de maand hebben wij altijd een thema-avond met een lezing over een onderwerp als bijvoorbeeld voeding bij kanker of oncologische revalidatie, met een deskundige spreker.

  Stichting de Honingraad krijgt geen enkele subsidie en is voor de exploitatie volledig afhankelijk van giften en donaties. Ondanks dat de organisatie uitsluitend met vrij­willigers werkt, hebben we voor alle kosten die we wel moeten maken financiële middelen nodig om mensen te kunnen blijven ontvangen en helpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply