Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een vlekkeloze zomer
  Rate this post

  In de huid bevinden zich cellen die pigment aanmaken. Pigment geeft kleur aan de huid en de haren. Als er te veel of te weinig pigment wordt aangemaakt, dan ontstaan er donkere of juist lichte vlekken op de huid. Hoe kun je dit voorkomen of behandelen?

  Je kunt pigmentvlekken krijgen door allerlei factoren, zoals de zon, ouderdom, zwangerschap, eczeem, acne, bacteriële huidinfecties en insectenbeten. Als je eenmaal pigmentvlekken hebt, dan zijn er manieren om hier van af te komen. Met een chemische peeling wordt de bovenste huidlaag afgeschilferd. Dit stimuleert de celvernieuwing en zorgt ervoor dat de pigmentaanmaak in balans komt. Na de peeling is je huid egaler en zijn pigmentvlekken verminderd of zelfs verdwenen. Voor deze peeling kun je terecht bij de huidspecialist van Dermea.

  Een andere manier om pigmentvlekken te behandelen is door de vlekken te verbergen met camouflagetherapie. De huidspecialist maakt een water- en veegvaste crème die volledig op jouw huidskleur wordt afgestemd. Je kunt deze crème zelf aanbrengen en weer verwijderen.

  Het mooiste is natuurlijk om pigmentvlekken te voorkomen. Smeer daarvoor dagelijks met een (dag)crème met SPF en herhaal dit iedere twee uur, want tegen die tijd is de SPF al weer uitgewerkt. Smeer niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Want ook ’s winters schijnt de zon en word je blootgesteld aan schadelijke UV-straling. In de eerder genoemde camouflage­crème zit SPF die langer dan twee uur werkt, waardoor je hiermee niet regelmatig hoeft te smeren. Ga een vlekkeloze zomer tegemoet zonder pigmentvlekken!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply