Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een vloer kiezen als je kids hebt of wilt

  Je hebt of wilt kinderen? En je staat voor de keuze van een vloer? Dan raden we je aan om een zo onderhoudsvrije, geluidsarme en krasongevoelige vloer te kiezen. Ook over de hardheid en koude van de vloer valt wat te zeggen.

  Welke vloeren zijn geschikt?
  Wie kleine kinderen heeft, doet er verstandig aan om met een aantal zaken rekening te houden bij het kiezen van een vloer. Welke zaken? Nou, deze:

  Geluiddempend
  Kinderen spelen, springen, bonken, gooien… Ze maken in ieder geval geluid. En dat is niet prettig voor jou als ouder, en zéker ook niet voor de buren. Zorg dus voor een vloer die een beetje geluid dempt.

  Vlekbestendig
  Zie jij jouw kind al rondkruipen door het huis met zijn drinkbeker scheef in zijn handje… over je tapijt? Niet handig dus. Zorg voor een vloer die niet te gevoelig is voor knoeien en vlekken.

  Zacht
  Mocht je een tegelvloer, laminaatvloer, gietvloer of wat dan ook hebben: deze vloeren zijn erg hard voor de kleine. Je lost dit eenvoudig op door bijvoorbeeld een mooi groot speelkleed in de kinderhoek te leggen. Zo kunnen jouw peuters gewoon op hun knieën rondkruipen zonder last te krijgen van hun gewrichten…

  Niet te koud
  Een tegelvloer bijvoorbeeld kan erg koud zijn in de winter. Niet prettig voor de kids, bijvoorbeeld tijdens het spelen.

  Een vloer die kindvriendelijk is en aan álle bovenstaande voorwaarden voldoet? Dat is zonder twijfel PVC of vinyl. Dit type vloer wordt niet te koud, is niet knoeterhard en is eenvoudig schoon te houden, zelfs wanneer er drinken op gemorst wordt. Door de dempende werking van de vloer zullen jouw (onder)buren je bovendien dankbaar zijn.

  Welke vloer dan niet?
  Tegels en tapijt raden we af. Tegels zijn te hard en te koud, en tapijt is veel te besmettelijk. Ook geen heel verstandige optie is een vloer van echt hout. Je loopt snel het risico op vlekken of krassen in het hout.

  Harde vloeren als tegels, laminaat, beton enzovoort kunnen dan wel weer gewoon, als je daarnaast gebruik maakt van een lekker dik, comfortabel speelkleed of vloerkleed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply