Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een voetmassage tegen stress?
  Rate this post

  Stress is iets heel vervelends. Onvermijdelijk krijgen we daar tegenwoordig allemaal wel mee te maken door onze veeleisende banen en drukke levens. Maar deze periode van overspannenheid moet niet te lang duren, want stress ondermijnt je systeem. Het gooit de balans in de war met alle gevolgen van dien: concentratieproblemen, hoofdpijn en angst. Vaak ga je slechter slapen door stress, zodat je nog minder goed uitrust.

  In de 3 fases van stress zie je als eerste de acute stressreactie, waarin de bijnieren adrenaline en cortisol aanmaken, wat geen blijvend effect heeft. Maar blijft de cortisolwaarde te hoog, dan gaat het lichaam over naar fase 2: chronische stress. In fase 3 is je voorraad cortisol uitgeput en is je lichaam niet meer in staat om dat essentiële hormoon nog aan te maken. Je hebt een burn-out.
  In zo’n geval is een uurtje voetmassage een uitstekende ondersteuning. Even een moment alleen voor jou waarin je helemaal kunt bijkomen en opladen. Een massage brengt de broodnodige ontspanning en rust. Maar een ­voetbehandeling van een erkende therapeut doet meer: het brengt het zelfgenezend vermogen van je lichaam weer op gang en herstelt de balans. Zo doorbreek je de negatieve spiraal waar je lichaam in terecht is gekomen.
  Natuurlijk hoef je niet te wachten totdat je helemaal een burn-out hebt voordat je hulp gaat zoeken. In iedere fase van overspannenheid kan een voetbehandeling weldadig zijn. En trouwens: ook als je nergens last van hebt! Dus tot ziens in de praktijk op mijn ­prachtige woonboot in Neck.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply