Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een zo natuurlijk mogelijke tepel
  Rate this post

  Als je een borstreconstructie gehad hebt, is er geen kleur op de tepel en de tepelhof (areola). Het mooiste is natuurlijk als er wel een mooie tepel en tepelhof aanwezig is. Het is mogelijk om met dermopigmentatie een zo natuurlijk mogelijke tepel te creëren, zodat je je zekerder voelt na een vaak moeilijke periode.

  Dermopigmentatie is het pigmenteren van de huid, ofwel het kleuren van de huid op plaatsen waar de natuurlijke pigmentatie van de huid ontbreekt en/of verstoord is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan littekens, vitiligo (huidaandoening) of het inkleuren van het tepelhof na een borstreconstructie.
  Dermopigmentatie is net als permanente make-up een vorm van tatoeëren, maar verschilt hierbij in het gebruik van de naalden, de samenstelling van de pigmenten, en de pigmentatie-technieken.
  Aangezien de huid nooit uit één kleur bestaat, moet er driedimensionaal gepigmenteerd worden. De pigmenten dienen transparant genoeg te zijn om de natuurlijke uitstraling van de huid na te bootsen.
  Er zijn daarom ook meerdere behandelingen nodig alvorens het gewenste resultaat bereikt wordt. Er moet immers niet enkel een kleurtje in de huid aangebracht worden, maar de kleur moet zoveel mogelijk in overeenstemming zijn met de omliggende huid die wel nog van pigmentatie is voorzien.
  Bij dermopigmentatie van littekens moet wel begrepen worden dat dit enkel als camouflage dient. Het litteken zal zelf nooit verdwijnen. Voor mensen met grote / zichtbare littekens kan dit een perfecte oplossing zijn.

  Inkleuren tepelhof of areola
  Dermopigmentatie biedt ook een uitkomst bij het ontbreken van de natuurlijke pigmentatie op de tepelhof, waardoor de tepel of tepelhof vaag of soms zelfs onzichtbaar is. Door dermopigmentatie krijgt deze weer een natuurlijke kleur. Het pigmenteren op een nog bestaande tepelhof is echter vaak heel gevoelig en kan bij sommige mensen achteraf een reactie geven. Denk hierbij aan zwellingen of het rood worden van de tepel of tepelhof.
  Dit biedt ook uitkomst voor vrouwen die te maken hebben gehad met borstkanker. Het amputeren van de borsten neemt bij deze categorie sterk toe en steeds meer vrouwen kiezen vervolgens voor een borstreconstructie. Dermopigmentatie vindt altijd in het eindstadium van de borstreconstructie plaats.

  Mooie resultaten
  De behandeling na een borstreconstructie is veel minder pijnlijk dan waar er geen borstreconstructie heeft plaats­gevonden. Bij een borstreconstructie wordt namelijk onderliggend borstweefsel verwijderd, waardoor tevens risico’s en reacties achteraf worden uitgesloten. Ook biedt dit een grote kans op zeer mooie resultaten.
  Dermopigmentatie kan verder ook nog worden toegepast bij vrouwen die een borstverkleining hebben gehad, en waar er een litteken is ontstaan rondom de tepelhof naar de onderkant van de borst.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply