Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De eenheid tussen lichaam en geest
  Rate this post

  Vanuit de natuurgeneeskunde gezien is er geen scheiding tussen ons lichaam en onze geest. De geest bestaat uit het denken, de gevoelens en emoties, die constant komen en gaan, maar ook overtuigingen, veronderstellingen, verwachtingen en zelfbeeld.

  Als reflexzonetherapeute kijk ik niet alleen naar de ’totale’ mens, maar besteed ik zeker aandacht aan de zaken zoals die hieronder beschreven staan. Het effect van de relatie tussen lichaam en geest hoef je niet ver te zoeken. Je hebt vast al eens ervaren hoe je door gevoelens van angst, opwinding of zenuwachtigheid misselijk kunt worden of buikpijn of hoofdpijn kunt krijgen. Somberheid maakt je lijf zwaar en lusteloos, en je hebt dan weinig energie. Je eetlust is weg of je eet juist buitensporig veel, want je wilt de leegte (op)vullen.
  Als je je blij en gelukkig voelt, neemt de vitaliteit en energie toe, heb je minder behoefte aan slaap, ben je minder vatbaar voor verkoudheden of andere infecties en heb je dus meer weerstand.
  Rugklachten of pijnklachten in de schouders zijn vaak te relateren aan gevoelens die je hebt. Wat heb je niet meer nodig, maar tors je toch met je mee?

  Je lichaamshouding heeft invloed op je geest. Probeer maar eens: laat je schouders hangen en maak jezelf klein. Dat heeft een heel ander effect op je dan wanneer je rechtop zit, met je borst vooruit.En wat dacht je van het ‘placebo-effect’? Het is wonderlijk hoe je lichaam herstelt, omdat de geest ‘denkt’ dat het ontvangt wat het nodig heeft.

  Reflexzonetherapie helpt om deze eenheid in balans te brengen en te houden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply