Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eerst winkelen, dan genieten
  Rate this post

  Je bent samen met een vriendin een weekendje in Middelburg en slentert door de straten van het stadscentrum. Je bent nog niet uitgewinkeld, maar je maag begint te knorren. Hé, dat is toevallig: passeren jullie net Wooncafé. Je besluit even bij te tanken van je shopsessie en het mooie monumentale pand in te lopen. Wat zie je en wat proef je allemaal?

  Warme sferen
  Buiten woedt een winterstorm, maar bij binnenkomst krijg je het meteen aangenaam warm.
  Het personeel begroet je met een grote glimlach en wijst je naar een fijn plekje bij het raam. Wanneer je de menukaart speciaal voor koffie & chocolade bekijkt, verslapt je aandacht voor het uitzicht buiten. Het is lastig om een keuze te maken tussen al dat lekkers, maar even later verschijnt er een dampende koffie met kaneel­siroop en een flinke toef slagroom voor je neus. Je vriendin neemt de klassieke warme chocolademelk en nu jullie er toch zijn, besluiten jullie een plankje met Zeeuwse lekkernijen te delen. Hallo heerlijke bolussen, speculaasjes en echte knoopchocolade!

  Breakfast & Borrel
  Hé, op de menukaart staat dat je in het café ook terecht kunt voor ontbijt, en dat je er ook borrels kunt houden! Leuk voor de volgende keer…

  Afternoon
  Het is later op de middag: tijd om flink bij te kletsen én voor thee. Met 21 verschillende smaken – van Earl Grey en Rooibos tot Lundi Light en Mandarin Jasmin – zit er altijd wel iets voor jou bij. De handbeschilderde kopjes waarin je thee wordt geserveerd zijn zó leuk, dat je ze wel mee naar huis zou willen nemen. Dat kan: je vindt de kopjes, naast ander servies, in het winkeltje in het Wooncafé.

  Het soepseizoen
  Lunchtijd! Je bent eraan toe om je tanden te
  zetten in een stevige hap. Laat je verwarmen door een warme pompoen- of erwtensoep, vers bereid door de chef. Op het mooi opgemaakte bordje tref je niet alleen een kom soep aan, maar ook een broodje om te dippen in kruidenboter. Meer zin in een goed belegd broodje? Laat een Italiaanse bol of Waldkornpyramide beleggen met bijvoorbeeld carpaccio, gerookte zalm of oude kaas. Of ga voor een stevige tosti met kaas en ei of een uitsmijter. Altijd goed!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply