Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De eerste échte beelden van je kindje

  Grijpende handjes, trappelende voetjes… Als je in verwachting bent, is de echo hét moment om je kindje te kunnen zien. Je baby wordt zichtbaar met behulp van geluidsgolven op een groot scherm. Je krijgt een beeld van hoe je baby eruit zal zien en of hij of zij in goede gezondheid is.

  Tijdens de zwangerschap krijg je twee echo’s aangeboden: de termijnecho en de 20-weken-screeningsecho. De termijnecho geeft nauwkeurig aan hoe oud je ongeboren kindje is. Ook wordt de uitgerekende datum vastgesteld. Tijdens de 20-wekenecho wordt de gezondheid van je kindje onderzocht. Ook wordt gekeken of je kindje goed groeit en of er genoeg vruchtwater is. Je krijgt de uitslag meteen na het onderzoek. Soms geeft de verloskundige vanwege medische redenen een indicatie om nog een extra medische echo te maken. In veel gevallen gaat dat om een vroege echo (rond de 6-7 weken), een groei-echo (rond de 30 weken) of een liggingsecho (rond de 36 weken.) Een vroege echo vindt plaats in de vroege zwangerschap, bijvoorbeeld bij bloed­verlies tijdens je zwangerschap, twijfel over de zwangerschapsduur of bij het vermoeden van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

  Pretecho
  Wil jij je kindje al vóór de geboorte graag ontmoeten en een idee krijgen of hij of zij op papa of mama lijkt? Laat dan een ‘pretecho’ maken bij Kijk Nou Es!! Dit zijn geen medische echo’s, maar echo’s in een ontspannen en rustige sfeer. Tijdens de pretecho wordt niet gericht gezocht naar mogelijke aandoeningen, maar mocht er toch iets afwijkends gevonden worden, dan word je daar wel van op de hoogte gebracht. Je bekijkt je baby in 2D-, 3D- of in 4D-beelden, op een groot scherm. Bij een 2D-echo zie je het kindje in ‘vlakke’ zwart-witbeelden. 3D- en 4D-beelden zijn scherpere, bewegende beelden met meer kleur en diepte. Zo krijg je een realistische indruk van je ongeboren kindje en echt al een beeld van hoe je baby eruit zal zien. Bolle wangetjes, groeiende haartjes, het neusje van papa of mama…

  Geslachtsbepaling
  Razend benieuwd welke kleur jij de babykamer kan geven, uit welke namen je kan kiezen of welke kleertjes je alvast kan uitzoeken? Kies er dan voor om een geslachtsbepalingsecho te laten doen. Dat kan bij Kijk Nou Es! al vanaf 13 weken! Tijdens deze echo wordt bekeken welk geslacht je ongeboren kindje heeft. Al vroeg in de zwangerschap kan je zien of je een jongen of een meisje krijgt. Je hoeft hiervoor dus niet te wachten tot de 20-wekenecho. Ook hier kan je weer kiezen uit 2D-, 3D- of 4D-beelden. Goed om te weten: de standaardecho’s en de extra medische echo’s worden vergoed vanuit de basis­verzekering. De pretecho en de geslachtsbepaling worden niet vergoed door de verzekeraar.

  Over Kijk Nou Es!
  Bij Kijk Nou Es! kun je terecht voor een vroege echo, een (korte of uitgebreide) pretecho en een (korte of uitgebreide) geslachtsbepaling. Wil je even tussendoor kijken hoe het met je kindje gaat, dan kan dat ook! Daarnaast ben je hier aan het goede adres als jij de komst van je kindje op eigentijdse wijze wil vieren met een Gender Reveal Party of een Babyshower. De echo’s worden uitgevoerd door hoogopgeleide en ervaren echoscopisten. Voor meer herinneringswaarde krijg je een paar echofoto’s mee en kan er eventueel beeldmateriaal op een USB-stick worden gezet. Kijk Nou Es! is gevestigd op Katendrecht.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply