Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eerste hulp aan gewonde dieren
  Rate this post

  Ze zijn een bekende verschijning in het Alphense verkeersbeeld: de ambulances van stichting Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o. Deze stichting verzorgt met de inzet van 50 vrijwilligers de dierennoodhulp in de regio.

  De vrijwilligers staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar klaar om dieren die in problemen zijn geraakt de helpende hand toe te steken. ‘Supertrots ben ik op alle vrijwilligers die in hun vrije tijd ervoor zorgen dat hulpbehoevende dieren de hulp krijgen waar ze zelf niet om kunnen vragen. Zonder deze gemotiveerde vrijwilligers zou dit werk niet mogelijk zijn. We kunnen nog altijd vrijwilligers gebruiken die ons komen helpen bij dit dankbare werk’, aldus Mieke van Dijke, voorzitter van DA-Alphen.

  Vogels
  Ginet Groep, hoofdcoördinator van DA-Alphen: ‘Los van alle loslopende honden en vermagerde katten rijdt DA-Alphen ook voor onder andere vogels. Bijna 60% van onze ritten bestaat uit meldingen over (water)vogels. Veel dierenambulances rijden hier niet voor, maar wij vinden dat je als dierenambulance voor elk dier in nood moet rijden.’

  Mieke: ‘Deze vogels en andere niet-gedomesticeerde dieren vallen echter niet onder de vergoeding die wij van de Dierenbescherming krijgen. De vergoeding die wij ontvangen, is alleen gebaseerd op huisdieren als honden en katten. De ritten en dierenartsbezoeken voor alle overige dieren moeten wij dus uit eigen middelen betalen. Hiervoor zijn wij volledig afhankelijk van giften en donaties. Uiteraard zijn wij altijd enorm blij als mensen een donatie willen doen.’
  De dierenambulance vervoert de dieren na het ophalen naar gespecialiseerde opvangcentra door de hele provincie. Door dit niet zelf te doen, maar uit te besteden aan deze opvangcentra en asielen, kan DA-Alphen de beste zorg voor de dieren garanderen.

  Rit naar de dierenarts
  Wist je trouwens dat je de Dierenambulance ook kunt bellen als je naar de dierenarts moet maar geen vervoer hebt? Verder nemen de medewerkers jou ook de zorgen uit handen als je jouw dier wilt laten cremeren of begraven.

  Mocht je verdere informatie zoeken over het werk van Dierenambulance Alphen aan den Rijn, dan kun je ook terecht op de website. Voor vragen over vrijwilligerswerk of de cursus ‘dieren-EHBO’ kun je mailen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply