Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eerste keer wintersport? 5 tips voor beginners
  Rate this post

  Of we de komende maanden een witte winter krijgen, is nog even afwachten. Voor de echte sneeuw én kou kun je gelukkig altijd nog naar Oostenrijk, Italië of Frankrijk voor een welverdiende wintersportvakantie.

  Ga je deze winter voor het eerst op wintersport? Spannend! Een wintersportvakantie is totaal anders dan een zomervakantie op het strand. Daarom is het aan te raden om je goed voor te bereiden. Met de tips in dit artikel ben jij helemaal klaar voor je eerste wintersport.

  1. Investeer in kwalitatieve en warme wintersportkleding
  Een winterse vakantie in de bergen staat garant aan kou. Hoewel een zonnige dag hoog op de berg best warm aan kan voelen, koelt het direct snel af wanneer de zon achter de wolken verdwijnt of ondergaat. Daarbij is het op een dag met veel sneeuw al snel ijzig koud, waardoor het een must is om je lekker warm aan te kleding. Investeer daarom in kwalitatieve en warme wintersportkleding.

  Je kunt dergelijke kleding meteen (tweedehands) kopen of je kunt kijken of iemand in je omgeving goede skibroeken jongens of een lekkere warme wintersportjas voor dames te leen heeft. Draag je kleding in ieder geval in laagjes met als basislaag thermokleding. Daarboven draag je een warme pully met een skibroek en daarop draag je een waterdichte wintersportjas.

  2. Vergeet niet om goede accessoires te kopen
  De kleding is niet het enige dat van groot belang is om vooraf aandacht aan te schenken. Je accessoires voor wintersport zijn misschien wel net zo belangrijk. Vergeet bijvoorbeeld niet om een écht goede helm aan te schaffen. Een ongeluk op de piste zit in een klein hoekje; helemaal als beginner. Als je zelf niet struikelt, kan het zijn dat iemand anders een ongeluk veroorzaakt.

  Een helm is daarbij van levensbelang. Koop daarbij stevige handschoenen die speciaal voor wintersport gemaakt zijn. Deze zijn extra warm, hebben een goede grip en een fijne pasvorm. Op koude dagen kan een buff, een soort sneeuwmasker voor het onderste deel van je gezicht, goed van pas komen voor wat extra warmte. Natuurlijk mag een goede skibril ook niet ontbreken in je outfit.

  3. Begin met een les in een indoorhal in Nederland
  Wanneer het officieel de eerste keer is dat je op de latten of op een snowboard gaat staan, is het aan te raden om te beginnen met een skiles in Nederland. Er zijn verschillende indoorskihallen te vinden waar je op echte sneeuw les kunt nemen. Ook zijn er plekken waar je op een rollerbaan kunt staan om alvast een beetje feeling te krijgen voor de wintersport.

  Het grote voordeel hiervan is dat je kunt checken of je het überhaupt ziet zitten om op wintersportvakantie te gaan. Daarbij scheelt het echt wanneer je een of meerdere lessen hebt gehad en je de techniek al een beetje onder de knie hebt. Natuurlijk is het anders wanneer je op een hoge berg staat met veel wintersporters om je heen, maar je zult zien dat het je dan sneller afgaat dan wanneer je geen les had gehad.

  4. Kies voor een skigebied met veel blauwe pistes
  De allereerste keer op de latten of op je snowboard in de echte sneeuw in de buitenlucht is best even spannend. Daarom is het wel zo fijn om te weten dat je in een skigebied bent zonder al te veel écht moeilijke pistes of in ieder geval: met genoeg aanbod blauwe, dus de meest makkelijke, pistes. Ga je naar Frankrijk op wintersport dan is het een aanrader om te letten of er groene pistes aanwezig zijn. Deze zijn nog net wat eenvoudiger dan de blauwe.

  Op groene en blauwe pistes kun je uren oefenen voordat je vol vertrouwen de sport uit kunt oefenen. Wie weet durf je het zelfs aan om een rode piste te nemen tijdens je vakantie. Extra tip: kijk tijdens het uitzoeken van de bestemming ook naar de plek zelf. Zijn er leuke activiteiten te ondernemen wanneer het een dagje slecht weer is of je een dag veel spierpijn hebt?

  5. Ga met een goede conditie op wintersport
  Tot slot moet je weten dat skiën en snowboarden heel wat conditie vergt. Het lijkt misschien eenvoudig om met een paar ski’s van de berg te zoeven, maar niets is minder waar. Tijdens een wintersportvakantie ben je echt iedere dag aan het sporten. De kans is groot dat je dat thuis niet eens doet. Zorg er daarom voor dat je fysiek goed voorbereid bent voordat je vertrekt.

  Het zou jammer zijn om je eerste wintersportvakantie voornamelijk op de bank door te brengen omdat je spierpijn niet weggaat of omdat je snel een blessure hebt gekregen. Hoe je je kunt voorbereiden op wintersport? Simpel: door je benen sterk en gezond te maken en je conditie op te krikken. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, doe regelmatig squats en let goed op je houding. Dat is naast het uitzoeken van goede kleding zoals skibroeken jongens en het nemen van lessen voor vertrek onmisbaar voor beginners.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply