Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eet jij wat je bent?
  Rate this post

  ‘Je bent wat je eet’ is een bekende ­uitspraak, maar weet jij wat het betekent? Als je erover nadenkt, kan het je helpen om op een goede manier met eten en je lichaam om te gaan. Met een gezonder en langer leven als resultaat.

  Ons lichaam kan heel veel. Denk maar aan het vernieuwen van cellen of de opbouw van het immuunsysteem. Het lichaam heeft de juiste voedingsstoffen nodig, zoals vitaminen, mineralen, eiwitten, koolhydraten en vetten om alle processen te laten plaatsvinden en om deze stoffen om te zetten in andere stoffen, zodat het lichaam die kan gebruiken.

  Maar je lichaam is opgebouwd uit het voedsel dat je eet. Je bent dus letterlijk datgene wat je gegeten hebt. Eet jij niet gezond, dan is je lichaam niet gezond. Heel veel mensen zijn zich aan het ‘vullen’ in plaats van ‘voeden’.

  ‘Als je gewoon eet, krijg je voldoende binnen.’ Deze stelling was 50 jaar geleden ten zeerste waar, toen ons voedsel op rijke en gezonde gronden werd verbouwd. Maar dankzij nieuwe landbouwtechnieken, uitgeputte gronden, te lang transport en opslag zitten er helaas niet zo veel voedingsstoffen meer in onze ­huidige voeding en kan het helpen om tekorten aan te vullen.

  Terug naar de basis! Vroeger werd er veel meer gebruik gemaakt van kruiden en specerijen, maar met de opkomst van medicijnen zijn deze een beetje verloren gegaan. Gelukkig is de ­kruidengeneeskunde terug van weggeweest, en bij Welzijnspraktijk Better Lifestyle kun je daarom terecht voor een persoonlijk orthomoleculair plan gecombineerd met fytotherapie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply