Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Eet je fit!
    Rate this post

    Heb je niet meer de energie van toen je 18 was? Houd je overdag maar niet op met gapen? Ben je blij dat je na een werkdag op de bank kunt ploffen? Grote kans dat het aan je eten ligt!

    Wanneer je je continu moe voelt, is dat één van de belangrijkste tekenen dat je te veel suiker binnenkrijgt. Voedsel met een hoog suikergehalte (of met een hoog gehalte aan stoffen die zich in je lichaam gedragen als suiker) geeft je het gevoel dat je meer energie hebt, doordat het je bloedsuikerspiegel onnatuurlijk snel laat stijgen. Je lichaam reageert daarop door meer insuline aan te maken. Dit hormoon laat je bloedsuikerspiegel weer heel snel ­dalen, tot op het niveau of soms zelfs onder het niveau waarop je begonnen bent. Met als gevolg dat je je daarna minstens even moe, zo niet meer moe voelt dan daarvoor en weer een nieuwe hoeveelheid suiker nodig hebt om je energiepeil weer wat op te krikken.

    Klachten
    Behalve dat insuline ontstekingsbevorderend werkt, ­stimuleert het ook enzymen die het beschermende darmslijmvlies afbreken en zorgt het voor meer vetopslag. Dus van te veel suiker of bewerkte koolhydraten in je ­voeding word je niet alleen moe, maar het kan ook nog eens heel veel verschillende klachten veroorzaken.

    Eetpatroon
    Voel je je de hele dag moe en lamlendig, dan is het tijd om je eetgewoonten eens goed onder de loep te nemen. Houd eens een paar dagen bij wat je wanneer hebt gegeten en hoe je je toen voelde. Kijk of je er een patroon in kunt ontdekken. Krijg je bijvoorbeeld een dip als je bepaalde ­producten hebt gegeten of pak je gemakkelijk een koekje als je je moe voelt? Dit inzicht kan je verder helpen je eet­gewoontes te veranderen.

    Een goede gezondheid begint met de keuze om goed voor jezelf te zorgen, om jezelf en jouw lichaam op de eerste plaats te zetten. Om er eerst en vooral 100% te zijn voor ­jezelf, te investeren in jou. Gewoon omdat je het waard bent! Vind je het lastig om hierin zelf stappen te zetten? Ik begeleid je graag!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply